НОВИНИ

Драган Стойкович: Утре трябва да направим последна крачка към един велик успех

драган стойкович направим последна крачка един велик успех
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 18.11.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на сръбския национален отбор по футбол Драган Стойкович даде пресконференция по-малко от 24 часа преди домакинството на България в европейските квалификации.

Мачът на стадион "Дубочица" в Лесковац е в неделя (19 ноември) от 16:00 часа и ще може да го проследите НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg!

Всеки резултат различен от загуба за "плавите" ще осигури на тима класиране за първо европейско първенство през новия век, като наставника Стойкович съзнава добре важността на дуела срещу България утре.

"Утре трябва да направим последна крачка към един велик успех. Бях капитан при последното ни участие на еврофинали през 2000-ата година, така че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно знание, което имам, за да го пренеса на играчите и накрая на празнуваме", сподели сръбският селекционер.

"Отборната игра е основната ни сила. Както сме играли и работили до момента, на този отборен дух и разчитаме. Всеки от нашите играчи е готов да даде максимума, без егоизъм, без нещо, което нарушава колектива. Футболът в крайна сметка е колективна игра. Ако си мислите, че нещо друго може да е важно във футбола - грешите", продължи той.

Бившият футболист разкри още, че очаква труден двубой срещу "лъвовете", като предупреди, че момчетата на Илиан Илиев нямат нищо за губене и това може да бъде опасно за неговия тим.

"Видяхме празен стадион. Гледахме мача с Унгария, стана много интересен мач. България е класен отбор и видяхте как се борят. И не сме мислили, че ще бъде лесно. Ще бъде труден мач. Резултата не ги касае и това е опасно", обясни "Пикси" Стойкович

"България според класирането не е в добра позиция, но има класа. Разполагат с добри и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги уважаваме. Изучихме ги по време на целите квалификации, гледахме и мача по между ни в Разград. Имат биткаджийски дух. Много лош късмет с Унгария ги споходи, прекалено много за един национален отбор. Да бъдем честни – те нямат никакво напрежение", допълни сръбският селекционер.

Накрая 58-годишният специалист заяви категорично, че неговите футболисти са готови за победата утре и шеговито пожела на България успех в "някои други квалификации".

"Готови сме да спечелим утре и мисля, че ще бъде добър и интересен мач. Но това е такава ситуация, каквато обичам, че ние си държим съдбата в ръце и имаме шанса да не пропускаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, много сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България пълен късмет в някои други квалификации, а този нас шанс ние не искаме да изпуснем", завърши Драган Стойкович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вятърът събори част от изолация на блок в Пловдив
Вятърът събори част от изолация на блок в Пловдив
Георги Кадиев: В бюджета ще се появи дупка между 4 и 5 млрд. лв.
Георги Кадиев: В бюджета ще се появи дупка между 4 и 5 млрд. лв.