НОВИНИ

Дрогиран шофьор предизвика катастрофа с автобус от градския транспорт във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 26.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Дрогиран шофьор предизвика катастрофа с автобус на градския транспорт на ключово кръстовище във Варна снощи. Пострадали са шестима пътници в автобуса. Една от жените е приета за операция на крака в болница.

21-годишният дрогиран шофьор опитал да мине от средната лента на булевард "Цар Освободител" в най-дясната и да завие. Така се озовал пред автобуса.

"В последния момент с периферното си зрение забелязах, че тази кола тръгва да прави маневра, която нямаше как да я завърши успешно", коментира Живко Мирчев, шофьор на автобуса.

Шофьорът на автобуса, който има близо 30-годишен стаж, набил рязко спирачки, за да избегне удара, но въпреки това сблъсък има. Пострадали са шестима души в автобуса, като най-тежко е състоянието на възрастна жена.

"Помогнах на шофьора на линейката да я изнесем. Сам нямаше как да я изкара. Тя е възрастна и пълна жена със счупен крак, не може да стъпва", каза Живко Мирчев, шофьор на автобуса.

Пристигналите на мястото полицаи направили тест за алкохол и наркотици на младия шофьор.

"Пробата за алкохол е отрицателна, а пробата за наркотичните вещества е отчела положителен за канабис. Същият е отказал да даде кръв за последващо изследване", заяви главен инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ-Варна.

Шофьорът на автомобила, който в миналото е имал две глоби за превишена скорост, е задържан за 24 часа. Петима от пострадалите пътници са прегледани в болница "Света Анна" и са освободени за домашно лечение. Възрастната жена е настанена в ортопедичното отделение със счупен крак. Предстои ѝ операция.

Автор: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с българската общност в Хърватия
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с българската общност в Хърватия
Министерството на финансите публикува проектозакон за удължаване на Бюджет 2022
Министерството на финансите публикува проектозакон за удължаване на Бюджет 2022