НОВИНИ

ЕК забранява TikTok за служителите си

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
14:25, 23.02.2023 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Без TikTok на работа. Забраната въведе Европейската комисия, като нареди да спре използването на приложението на служебните устройства, както и на личните телефони и компютри, регистрирани от служителите за работа.

Мярката цели да защити Комисията от заплахи за киберсигурността и за да се предотвратят кибератаки. Развитието на сигурността на други платформи на социални медии също ще бъде следено постоянно.

Мярката е в съответствие със строгата вътрешна политика на Комисията в областта на киберсигурността за използването на мобилни устройства за осъществяване на служебни съобщения.

От компанията собственик на приложението обявиха, че са разочаровани от забраната, която според тях, се основава на погрешно схващане за това какво представлява TikTok.

Ще забранят ли ТикТок в САЩ?

TikTok създаде Консултативен съвет за сигурност в Европа и се ангажира да подобри сигурността на приложението. През януари компанията беше глобена от Франция с 5 милиона евро заради недостатъци, свързани с използването на така наречените "бисквитки", които проследяват предпочитанията на потребителите.

В САЩ Конгресът обсъжда дали да не забрани изцяло TikTok в страната заради опасения, че представлява заплаха за националната сигурност заради връзките си с Китай.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загуба за Александър Донски във втория кръг на сингъл на турнира в Монастир
Загуба за Александър Донски във втория кръг на сингъл на турнира в Монастир
Димитър Димитров: Излизаме за победа, за нас е жизнено необходима
Димитър Димитров: Излизаме за победа, за нас е жизнено необходима