Експерти: При нови избори част от вълната може да отиде при Слави Трифонов

от БНТ
08:36, 12.04.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

При нови избори част от вълната може да отиде при Слави Трифонов. Това заяви в "Денят започва" социологът Първан Симеонов.

"ГЕРБ не искат избори, защото значи служебен кабинет на президента Румен Радев. Ако има нови избори логиката е губещият продължава да губи, а спечелилият да печели. На Слави Трифонов му е най-трудно в момента, вече е "играч". "Демократична България" също не държи на нови избори. "Изправи се! Мутри вън!" се страхуват да не се окажат под чертата. Слави Трифонов е вечно млад, успява да говори на вълните на днешните млади хора", допълни Първан Симеонов.

(Не)Възможната коалиция - какви политически ходове имат партиите

Политологът доц. Стойчо Стойчев добави, че "големите партии се дърпат" и не искат да правят правителство, а малките искат мандат, защото не искат предсрочни избори.

Окончателно: Колко депутати ще имат партиите в новия парламент

"Ако не се реализира вторият мандат, ще се реализира третият. БСП са най-малко подготвени за избори. Един служебен кабинет не може да прави почти нищо. Това разделение в парламента несъмнено ще доведе до противопоставяне и нестабилност. Слави е успешен медиен проект, разказва лични истории", каза още Стойчо Стойчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Акад. Петрунов: Смесването на ваксини от различни видове е неправилно
Акад. Петрунов: Смесването на ваксини от различни видове е неправилно
Спомен за космонавта Юрий Гагарин: 60 години от първия полет
Спомен за космонавта Юрий Гагарин: 60 години от първия полет