НОВИНИ

Владислав Панев: Възможно е да подкрепим правителство на Слави Трифонов

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 12.04.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Топката е в ГЕРБ. ГЕРБ няма как да получи мнозинство за съставяне на правителство. Не очаквам изненади. При "Има такъв народ" индикациите са, че ще търсят подкрепа. След това може президента да връчи мандат и на нас. Има определени процедури, които ще се случват в Народното събрание. Това заяви в "Денят започва" Владислав Панев от "Демократична България".

По думите му в момента математиката е ясна.

"Ние сме готови да реализираме мандата. Много е рано за имена. Вариантът предсрочни избори си стои на масата и не бива да се плашим от това. Един служебен кабинет има същите права като редовното правителство", допълни Владислав Панев.

Според него това са нормални демократични процедури. Председателят на Народното събрание трябва да бъде от една от новите политически групи в парламента, няма да подкрепим такъв на ДПС или на ГЕРБ, добави Владислав Панев.

По думите му "Демократична България" ще се обособи сама в парламента.

"Обща парламентарна група аз не очаквам да има с други формации, които са минали бариерата. При нас няма "троянски коне". ДПС и ГЕРБ са изключени от уравнението на този етап. Не разчитаме на тяхната подкрепа. Възможно е да подкрепим правителство на Слави Трифонов. В момента не вървят преговори и пазарлъци. Избори 2 в 1 заедно с президентските са вариант, но трябва да са много преди тях", каза още Владислав Панев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за космонавта Юрий Гагарин: 60 години от първия полет
Спомен за космонавта Юрий Гагарин: 60 години от първия полет
Учениците от 1. до 4. клас се връщат отново в клас
Учениците от 1. до 4. клас се връщат отново в клас