НОВИНИ

Франк Лампард: Невъзможността да отбележим първи гол направи разликата в реванша

лампард невъзможността отбележим първи гол направи разликата реванша
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:56, 19.04.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Франк Лампард остана разочарован от завършващите удари на своите играчи в Челси, след като Реал Мадрид елиминира „сините“ от Шампионската лига. Кралският клуб спечели и реванша в Лондон с 2:0 след два гола на Родриго, но домакините имаха шансове да открият резултата преди това. Пропуски обаче направиха Марк Кукурея и Н‘Голо Канте, а това се оказа фатално.

„Имахме много енергия, голяма организация в отбора и създадохме много проблеми на Реал. Единственото, което липсваше в играта ни, беше голът. Нашата игра беше точно така, както си я представях и един или два гола в първите 60 минути променят облика на срещата. Не го сторихме и Реал е много ефективен в атака, всички го видяхме. Избрах стартов състав, който беше в най-добра форма, най-здрав и най-подготвен за това, което щяха да изискат от нас. И те го показаха. Мисля, че за 60 минути всички видяхте защо се бях спрял на тази единадесеторка“, коментира Лампард.

"Имахме шанс да постигнем много успехи в последните 20 години. Ако една година не успеем да бъдем там, където искаме, не трябва да бъдем песимисти. Има неща, които трябва да подобряваме в клуба, но направихме добър мач, въпреки че загубихме. Не трябва да допускаме паника, трябва да се опитаме да играем такива мачове и във Висшата лига", каза още Франк Лампард.

Колегата му начело на Кралския клуб – Карло Анчелоти, похвали стража на действащия носител на трофея Тибо Куртоа, който се отчете с няколко ключови намеси, които не позволиха на Челси да поведе в реванша.

„Те бяха пред нас в резултата от психологическа гледна точка. Спасяването му срещу Кукурея беше много важно. През второто полувреме се справихме по-добре, имахме повече пространство. Знаехме, че трябва да страдаме в подобен тип мач. Челси опита всичко, създаде ни проблеми. Това бе завършен двубой и заслужено продължаваме напред“, каза италианският специалист, чийто тим се класира за 16-и път в последните четири на надпреварата и чака победителя от 1/4-финала между Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, където „гражданите“ имат аванс от три чисти гола преди реванша в Германия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков, ПП: Очакваме ангажиментите, поети от ГЕРБ, да бъдат препотвърдени
Николай Денков, ПП: Очакваме ангажиментите, поети от ГЕРБ, да бъдат препотвърдени
Катастрофа между два тира на Прохода на Републиката по чудо се размина без пострадали (СНИМКИ)
Катастрофа между два тира на Прохода на Републиката по чудо се размина без пострадали (СНИМКИ)