НОВИНИ

Генадий Гудков: Путин има маниакални идеи да създаде нова съюзна държава

bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 16.03.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Русия
Слушай новината

За Путин не съществува друг вариант освен превземането на Украйна. Не смятам, че има реална почва за мирен договор между Русия и Украйна, това заяви за "Светът и ние" бившият депутат от Държавната дума на Русия Генадий Гудков.

Той е категоричен, че преговорният процес не може да доведе до траен мир, възможно е примирие, спиране на огъня, размяна на пленници, може да се решат някои хуманитарни въпроси, мир обаче няма да има, докато Украйна е окупирана и има руски войски там, докато остава нерешен въпросът за контибуциите и репарациите за възстановяването на разрушените градове, за гибелта на хората.

Гудков подчерта, че обвиненията, че НАТО и САЩ са провокирали войната, не почиват на никаква логика. "Путин мечтаеше да отмъсти на Украйна като през 2014 г.", каза той.

По думите на Гудков Путин има маниакални идеи да създаде нова съюзна държава, нова Руска империя, в която да вкара Украйна, Беларус, Казахстан и по възможност Армения.

"След като през 2014 г. Янукович отведе Украйна в посока към Европа, Путин го възприе като лично поражение, като обида, като акт на вероломство", смята Гудков.

Той посочи още, че никой в Кремъл не е предполагал, че е възможно на страната да бъдат наложени толкова тежки санкции. "Те не очакваха такъв фронт срещу тях, не очакваха и такава упорита съпротива от страна на украинската армия".

Според Генадий Гудков Путин разчита на ограничено използване на атомно тактическо оръжие за постигане на своите цели.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Светът и ние"

БИТКАТА ЗА КИЕВ: ВИЖТЕ СПЕЦИАЛНИТЕ РЕПОРТАЖИ НА БРУНО БЕКМАН

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

В ТЪРСЕНЕ НА СПАСЕНИЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се живее със сънна апнея?
Как се живее със сънна апнея?
Наградиха ученички от Пазарджик, които намериха пари и ги предадоха в полицията
Наградиха ученички от Пазарджик, които намериха пари и ги предадоха в полицията