НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Чака ни изключително важен, но и много труден мач

Имаме готов отговор за липсата на Бърнард Текпетей, поясни наставникът на разградчани

георги дерменджиев лудогорец приближава оптималната форма
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 12.08.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Дерменджиев не изневери на стила си преди втория мач на Лудогорец срещу Карабах от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Старши треньорът на разградчани изказа уважението си към азербайджанците и отбеляза, че неговият отбор го чака много труден мач. Ето какво каза още опитният специалист

"Абсолютно няма друго мнение, даже това, което казах тогава, се затвърждава - чака ни труден двубой. И аз мога категорично да кажа, че Карабах е един отбор с много голям международен опит и са турнирен отбор. Аз това го знам, че имат много успешна игра като гост. И съм запознал много добре играчите с това, което правят при визитите си. Азербайджанците не се притесняват от нищо и във всеки мач имат отбелязани голове. Това е един изключително важен мач за нас, но и много труден мач. Играчите са в добра кондиция“, бяха първите думи на наставника.

Той говори и за липсата на Бърнард Текпетей, който получи тежка контузия в първия двубой.

"Дали имаме готов вариант заради травмата на Текпетей? Трябва да кажа просто, да. Кой ще пази? Имаме готов отговор. Ние сме отбор, който има много състезатели. Така че ще трябва да се справим и без Текпетей. Той получи една изключително неприятна контузия и като качеството на играча, който го имахме. Бърни е много добро момче. Той наистина е личност в съблекалнята, но в крайна сметка това е една тежка контузия и отборът е съпричастен с него, така че не се учудвам от реакциите в негова подкрепа в социалните мрежи.

"Карабах е един изключително добре подреден европейски отбор. Това го правят всички отбори и им прави чест. Аз добре знам каква е историята. Добре познавам и треньора, а и работата му – изключителен, голям професионалист и пак искам да повторя: това говори за голям професионализъм“, допълни той.

Треньорът на „орлите“ внесе яснота и за евентуалното отлагане на следващия им мач от Първа лига с Левски.

Дали ще отложим мача с Левски? Нека да ги караме ред по ред, така че имаме време да мислим за Левски“, лаконичен бе Дерменджиев.

Както е известно „орлите“ спечелиха първия мач с азербайджанците с 2:1 и са на крачка от класиране в плейофите на най-комерсиалния клубен турнир. Втората среща е утре от 21:00 часа и ще бъде изиграна на „Хюмефарм Ареана“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-високата средна работна заплата за страната е в София - 3129 лв.
Най-високата средна работна заплата за страната е в София - 3129 лв.