НОВИНИ

Георги Вангелов ще се бори в репешажите за бронз и олимпийска квота на световното в Белград

георги вангелов бори репешажите бронз олимпийска квота световното белград
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:43, 17.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Вангелов ще се бори в репешажите на 57 кг свободен стил от световното първенство в Белград. Това стана факт, след като японецът Рей Хигучи, който елиминира нашето момче още в откриващия кръг, достигна до финала.

Това означава, че българинът ще получи шанс да се бори за бронзово отличие от шампионата в утрешния ден, а освен това достигане до схватка за медал ще му осигури и минимум мач за спечелване на квота за ЛОИ Париж 2024.

По регламент медалистите в олимпийската категория печелят директно визи за Игрите във френската столица, а в директна битка за последния билет за Париж ще влязат двамата борци, загубили мачовете за бронзовите отличия.

Останалите трима български представители в Белград днес Али-Паша Умарпашаев (74 кг), Михаил Георгиев (79 кг) и Ахмед Магамаев (92 кг) пък се простиха с шансовете си участие в репешажите, след като отпаднаха преди полуфиналите в своите категории. За Умарпашаев това бе и краят на амбициите му за олимпийска квота.

В категория до 61 кг пък Стилян Илиев загуби в първия кръг на репешажите и така също пропусне шанса да се бори за медал от планетарния шампионат в сръбската столица.

Тази вечер от 19:00 часа по БНТ 3 пък може да гледате финалната сесия, в която ще бъдат раздадени първите медали на световното първенство. Рамазан Рамазанов пък ще има възможността да донесе отличие на България в категория до 70 кг на класическия стил.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Георгиев заслужи бронз от Европейската купа по джудо в Сараево
Борис Георгиев заслужи бронз от Европейската купа по джудо в Сараево
След бедствието: Либия е изправена пред хуманитарна катастрофа
След бедствието: Либия е изправена пред хуманитарна катастрофа