НОВИНИ

Година по-късно: Все още няма виновни за убитото от кабел с ток момче

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:38, 21.01.2022
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Близо година след като оголен кабел уби 16-годишно момче на столичния булевард "Иван Гешов" виновни все още няма, а почерненото семейство се надява да получи справедливост. Трагедията стана на 14 февруари на метри от болница "Св. Иван Рилски". Людмил беше убит от токов удар, докато чакаше заедно с баща си на червен светофар, за да пресече.

Година след смъртта на 16-годишния Людмил баща му не може да забрави нито за миг последните минути от живота на сина си.

Той беше долу и още дишаше. Много силен ток беше! Гасиха тока и тогава почнаха да ме вдигат и мене. Когато го качиха в линейката все още питаше за мен, казва Снежан Митков - баща на убития Людмил.

Днес семейството живее на ново място. Напуснали са квартал Факултета и са се преместили във Филиповци, където техни роднини са ги приютили в малка стая.

Преместих се, защото не мога да понеса това, което живяхме с него, заедно с братята му и така, казва Снежан Митков - баща на убития Людмил.

Сега е още по-трудно без него. Децата ми още го търсят. Малкият постоянно го търси, казва искам да говоря с него. Отиваме в гробищата, какво... гледаме една земя. Друго какво гледаме. Тези хора нямат ли жал, казва Милка Миткова - майка на убития Людмил.

Снежан, бащата на Людмил, все още не е получил отговор на въпроса кой е виновен за трагедията. Разказва, че редовно обикаля институциите, но без резултат.

Обещанията за социално жилище също се оказали напразни. След трагедията помощ получава единствено от съседи, които му намират работа като чистач на строежи.

Положението си е все така. От кого да чакаме помощ според теб? Защо са крият виновните. Този кабел не е пораснал или да сме го сложили ние. Те са си го сложили, значи има виновен, казва Снежан.

Аз искам справедливост да има. Да се покажат виновните и да си взимат наказанието, казва Милка.

Разследването за шахтата убиец тече повече от 8 месеца, а по случая са назначени множество експертизи.

Нелепият инцидент провокира серия от проверки на институциите. Бяха открити нередности, свързани с търговските павилиони и разположението на захранващите кабели за ток. Днес шахтата е обезопасена с цената на един човешки живот.

Почерненото семейство на Людмил се надява случаят да не бъде забравен, а виновните скоро да бъдат изправени пред съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подсъдимият за катастрофата с Милен Цветков: Разплаках се, когато разбрах, че е починал
Подсъдимият за катастрофата с Милен Цветков: Разплаках се, когато разбрах, че е починал
Експерт по сигурността: Искането на Русия е ултимативно и е абсолютно неприемливо
Експерт по сигурността: Искането на Русия е ултимативно и е абсолютно неприемливо