НОВИНИ

Голяма група родни олимпийци отпътува за Токио

голяма група родни олимпийци отпътува токио
Снимка: БОК
bnt avatar logo
от БНТ
22:05, 16.07.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Голяма група от български олимпийци отпътува днес за Токио. Плувците, боксьорите, бадминтонистите и гимнастикът Дейвид Хъдълстоун потеглиха за Япония, където след седмица ще стартира най-големият спортен форум.

Върхът на емоциите на Летище София беше изпълнението на детския радиохор, който изпрати тържествено Линда Зечири. Тя заедно със сестра си Джема са били част от тази музикална формация преди години.

„Не мисля, че има капани, само се надявам всичко да е наред с тестовете. Това е различното на тази Олимпиада. Боксът си е бокс. Правилата са едни и същи, не са променени, отиваме, побеждаваме, раздаваме се“, сподели Станимира Петрова.

„Просто искам да сме здрави, да покажем максимума. След месец като се видим, пак да сме с усмивки“, допълни другата ни състезателка в бокса - Стойка Кръстева.

„Всичко е наред, вече започна да ми мирише на Токио, така че напрежението нараства, но като цяло съм спокоен“, коментира боксьорът Даниел Асенов.

„Мисля, че сме много добре подготвени за тези Олимпийски игри. Надяваме се на добро представяне и България да се гордее с нас“, коментираха състезателките ни по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви.

„Това е такова щастие. Нямам думи да опиша колко силна е тази емоция, пожелавам я на всеки човек“, добави бадминтонистката ни Линда Зечири.

Ден преди отпътуването си за Токио гимнастикът Дейвид Хъдълстоун предложи брак на своята половинка Ерика Зафирова, която е част от ансамбъла по художествена гимнастика. Тя, разбира се, отговори с „Да“, а това е голяма мотивация и за двамата олимпийци.

„Това със сигурност ще ми даде много голям натиск и стимул за Олимпиадата“, коментира Дейвид Хъдълстоун.

Олимпиадата ще бъде открита на 23 юли в Токио, а всички най-интересни състезания ще можете да наблюдавате по БНТ 1, БНТ 3, както и в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контролно състезание и емоционално изпращане за гимнастичките ни
Контролно състезание и емоционално изпращане за гимнастичките ни
Матео Беретини ще дебютира на "Лейвър къп" този септември
Матео Беретини ще дебютира на "Лейвър къп" този септември