НОВИНИ

Гуардиола: Де Бройне е неудържим, когато играе с този огън

гуардиола бройне неудържим играе огън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 23.12.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Пеп Гуардиола заяви, че Кевин Де Бройне е показал, че е „неудържим“, когато играе с „този огън в себе си“, след победата на Манчестър Сити над Ливърпул с 3:2 в турнира Карабао Къп. Полузащиникът не бе на обичайното високо ниво за Белгия на Световното първенство в Катар, като не успя да спаси отбора от отпадане още в груповата фаза на надпреварата, но игра силно срещу „червените“ на „Етихад“, давайки асистенции за головете на Ерлинг Холанд и Нейтан Аке.

„Кевин, когато играе с този огън в себе си, когато намери този огън…какъв играч само. Колко години е Кевин тук? Седем, осем години? Мисля, че са толкова. Има толкова мнгоо неща. Той е абсолютна легенда. Винаги го мотивиран да намира този огън. Във важни мачове, когато притежава това, той е неудържим“, започна испанецът.

Гуардиола не спести похвали и към Рико Люис – 18-годишният десен бек на „небесносините“, който завърши с 89 докосования до топката и спечели пет единоборства срещу Ливърпул, като изоставаше единствено от Родри сред играчите на Сити при двата статистически показатела.

„От много време не бях виждал представяне като това на Рико Люис. Той е на 18 години, игра срещу Ливърпул с големи звезди в атаката им, и начинът, по който игра с топка и без топка…Късметлии сме, невероятни при това, да притежаваме този играч за следващото десетилетие. Надявам се клубът да го запази, защото той беше изключителен. Мачът, който изигра, бе страхотен“, добави наставникът на манчестърци, за които предстои гостуване на Саутхемптън в четвъртфиналите на надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След теч на космическа капсула: "Роскосмос" изпраща празен кораб до МКС
След теч на космическа капсула: "Роскосмос" изпраща празен кораб до МКС
НА ЖИВО: Парламентът продължава с обсъждането на удължаването на бюджета
НА ЖИВО: Парламентът продължава с обсъждането на удължаването на бюджета