НОВИНИ

Хайнц: Не беше трудно да реша да дойда в ЦСКА, надявам се да спечелим титлата (Видео)

хайнц беше трудно реша дойда цска надявам спечелим титлата видео
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 08.01.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц даде интервю пред клубната телевизия на "червените" след първото занимание, което проведе.

Техничният норвежец сподели какво му е казал неговият сънародник Джонатан Линдсет и какво очаква да постигне с тима, като направи и сравнение между норвежкото и българското първенство.

"Впечатленията ми от първия ден са добри. Срещнах се с момчетата, треньорите, всички са страхотни и очаквам тук да прекарам следващите 3 години и половина. Не беше трудно да реша да дойда тук. Почувствах се истински желан от ЦСКА, беше приятно усещане и след няколко седмици се разбрахме. Очевидно ЦСКА е най-големият и исторически клуб в България. Също така и възможността, която може да ми даде, надявам се със спечелване на титла. Цялостно, всичко е добре за мен", започна той.

"Линдсет ми разказа много, вярвам му, мнението му беше решаващо. Той обича София. Разказа ми за тренировките и щаба, всичко изглеждаше професионално", добави Хайнц.

"Футболът в Норвегия е бърз и двуостър, разчита се на физиката, доколкото разбрах – в българското първенство е същото. Това е добре за технични и бързи играчи като мен, може да е предимство. Ще използвам 100% от силата и техниката си, за да помогна на отбора", заяви играчът.

"В цялата си кариера съм бил техничен играч. Проблемът ми беше, че не вкарвах много голове. Мисленето ми за този сезон беше, че трябва да бъда сред топ играчите в първенството – да вкарам най-много голове, да направя най-много асистенции и да бъда на високо ниво всяка седмица. Беше трудно", откровен е норвежецът.

"Играх в отбор, който вкарва много голове, въпреки че завършихме осми. Получавах асистенции и от Линдсет, но и след него вкарвах. Моята цел е и тук да направя сезон, като този в Норвегия – да вкарам много голове, да имам много асистенции. Имам високи цели, а знам, че и тези на ЦСКА са такива. Пасваме си много добре", завърши Тобиас Хайнц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родителите на гимнастичката Стилияна Николова я преместили в клуб "Илиана"
Родителите на гимнастичката Стилияна Николова я преместили в клуб "Илиана"
Гробницата на папа Бенедикт XVI е отворена за поклонения
Гробницата на папа Бенедикт XVI е отворена за поклонения