НОВИНИ

Христо Цветанов: Искам в отбора да има хора с характер, а не само волейболисти

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:47, 10.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
христо цветанов искам отбора хора характер волейболисти
Слушай новината

Под ръководството на Христо Цветанов отборът на Левски София за юноши под 20 години защити безапелационно титлата в държавното първенство.

В общо 19 мача от сезона момчетата на бившия национал загубиха само 2 гейма. Пред официалния сайт на клуба треньорът на юношите коментира изминалия сезон.

„Няма как да не сме доволни. Доказахме, че сме най-добрият отбор в тази възрастова група. Победихме, а и надиграхме съперниците си. Всички момчета взеха участие. Доволен съм от всички. Най-важното обаче е, че демонстрирахме, че в нашия клуб се работи правилно. Тези момчета, които участват и в мъжкия отбор, показаха едно добро лице и ниво, което предполага, че могат да гонят още по-голямо развитие", обясни Цветанов.

Той заяви, че е щастлив от факта, че повечето състезатели от отбора ще бъдат част от националните гарнитури през лятото.

"Титлата ни дойде закономерно, свършената работа през сезона е с видим резултат именно чрез първото място. Доволен съм и от това, че някои състезатели напреднаха доста. Като треньор това дори е по-важното за мен. Всеки мач трябва да се излиза с нужната мотивация, защото иначе се получават проблеми", коментира още наставникът.

"Искам в отбора да имам хора с характер, а не само волейболисти. Целта на Левски като клуб е да създава елитни състезатели. Доста хора имат нужния потенциал. Пожелавам им да са здрави и да го развият. Имаме момчета, които могат да стигнат до мъжкия национален отбор”, обясни Христо Цветанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков: Дадохме 110% от себе си, за да се класираме в Топ 4 на Евролигата
Александър Везенков: Дадохме 110% от себе си, за да се класираме в Топ 4 на Евролигата
Колко ще струват черешите тази година?
Колко ще струват черешите тази година?