НОВИНИ

Христо Иванов: Трябва да се избегне ролята на кандидат-спасителите, които да заместят Бойко, Царя, Доган

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 30.09.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

Нашият важен приоритет е "Демократична България" да намери начина да изпълни своята уникална мисия в българската политика - да фокусираме противопоставянето срещу всяка свръхконцентрация на власт, да вървим към това да се изгради демократично мнозинство в следващия парламент, което е около това властта да е така разпределена, че никой да няма твърде голяма сила. Това заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Ситуацията е сложна, обсъждаме различни варианти, когато имаме готовност, ще обявим решения. Важното е друго - "Демократична България" е може би една от малкото формации, които на практика показват модела на коалициите, че се взимат колективни решения от органите, които са ясни по своя състав", каза Иванов.

По думите му трябва да се избегне ролята на кандидат-спасителите, които да заместят Бойко, Царя, Доган, в това да концентрират много власт в себе си и след това да я превърнат в корупция.

Гледаме с позитивно отношение към тях ("Продължаваме промяната"), каза Христо Иванов. Той изрази надежда, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще мобилизира допълнителни избиратели в полза на промяната. Тепърва им предстои да се структурират като програма и лица, каза съпредседателят на "Демократична България".

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се стигна до конфликта между Косово и Сърбия - коментар на бившия посланик Боби Бобев
Защо се стигна до конфликта между Косово и Сърбия - коментар на бившия посланик Боби Бобев
Наоми Кембъл и Карла Бруни - две грации без възраст (Снимки)
Наоми Кембъл и Карла Бруни - две грации без възраст (Снимки)