НОВИНИ

По-малко валежи днес - от неделя започва затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 30.09.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна, но валежи ще има на малко места и ще бъдат слаби. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса. Ще продължи да духа слаб, в Югоизточна България и по Черноморието – умерен вятър от изток-североизток.

И по Черноморието облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от дъжд или ръмежи. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 18 - 20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала, след обяд на места по южното крайбрежие и до 5 бала.

В планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На места ще има слаби превалявания от дъжд, по най-високите части - от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 6°.

До края на седмицата слаби превалявания ще има само на отделни места, главно по Черноморието, а в петък все още и в Югозападна България. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, а в неделя дневните температури ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2142 са новите случаи на коронавирус
2142 са новите случаи на коронавирус
Бенфика посече Барселона
Бенфика посече Барселона