НОВИНИ

Христо Маринов пред БНТ: Оттук нататък основната ни цел е спечелване на квоти за Париж 2024

христо маринов бнт оттук нататък основната цел спечелване квоти париж 2024
bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 24.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на БФ Борба Христо Маринов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което коментира представянето на родните национали по време на световното първенство в Белград.

Преди последния ден от надпреварата България има два бронзови медала - на Рамазан Рамазанов (70 кг) в свободния стил и на Мими Христова (65 кг) при дамите -, но все още няма спечелена олимпийска квота за ЛОИ Париж 2024.

Тази вечер първата ни виза за френската столица може да си осигури Семен Новиков, който ще спори за бронза в категория до 87 кг на класическия стил.

"За съжаление, сме имали и по-добри първенства. Стискаме палци за Семен Новиков да вземе олимпийска квота. Имаме два медала все пак, но оттук нататък основната цел са спечелването на олимпийски квоти, както и медали от самата олимпиада", започна Маринов.

"Много неща могат да се подобрят. За мен най-важното е, че основните ни състезатели трябва да имат повече лагери в чужбина. Психически също трябва да се подобрят нещата, но там и треньорите трябва да си направят анализите", продължи ръководителят на родната федерация.

Пред камерата на БНТ Христо Маринов говори и за срещите си министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

"Благодаря на министъра на спорта г-н Димитър Илиев и за физическата подкрепа и за допълнителните отпуснати средства. Срещите ни бяха много ползотворни, като коментирахме много неща, които могат да се подобрят в спора като цяло. Говорихме и за пожизнените пенсии на нашите заслужили шампиони. Той при нещата при сърце и се надяваме, че ще имаме успех", сподели председателят на БФ Борба и накрая отправи поглед и към Олимпиадата в Париж догодина.

"Аз не обичам да се ангажирам с бройки. Надявам се, че ще изпратим хора. Както винаги съм казвал обаче не е важна бройката, а с колко медала ще се върнем", завърши Христо Маринов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въведоха 5-часов комендантски час в Донецка област
Въведоха 5-часов комендантски час в Донецка област
30% по-скъпи плодове и зеленчуци за зимнината тази година
30% по-скъпи плодове и зеленчуци за зимнината тази година