НОВИНИ

Интер се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия

Интер (Милано) се измъчи с втородивизионния Парма, но все пак победи с 2:1 след продължения и се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на Италия. Лаутаро Мартинес и Франческо Ачерби в 110-ата минута осигуриха успеха на Интер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:03, 11.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Интер (Милано) се измъчи с втородивизионния Парма, но все пак победи с 2:1 след продължения и се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на Италия. Лаутаро Мартинес и Франческо Ачерби в 110-ата минута осигуриха успеха на Интер, докато за "пармските дукове" се разписа Станко Юрич през първото полувреме.

Футболистите на Интер, които защитават трофея си от миналата година, влязоха доста лежерно преди почивката в мача и атаките към ветерана Джанлуиджи Буфон не бяха кой знае колко. Но 7 минути преди края на първата част бяха наказани. Станко Юрич, който се появи в 26-ата минута като принудителна смяна вместо румънското крило Денис Ман, откри резултата. Юрич получи топката извън наказателното поле, нагласи си я удобно и с фалцов, прецизен удар я прати в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Андре Онана.

Хората на Симоне Индзаги взеха владеенето на топката през втората част, но така и не успяваха да стигнат до решителен голов удар. Това продължи до 88-ата минута, когато Лаутаро Мартинес изравни. Аржентинският нападател се добра първи до отбила се топка и я насочи до дясната греда, където вратарят Буфон не беше затворил ъгъла.

10 минути след началото на допълнителния половин час игра защитникът Франческо Ачерби с глава вкара за 2:1. Отново се стигна до отбита топка от вратаря, който отрази първия изстрел на Федерико Димарко. За Буфон, който се върна за този мач след контузия, това беше мач под номер 50 на стадион "Сан Сиро" за Купата на страната като играч на гостуващ отбор.

Останалите мачове от осминафиналите на турнира за Купата на Италия са днес, утре, както и другата седмица. Тази вечер на същото място Милан посреща Торино, а в четвъртък играят Фиорентина – Сампдория и Рома – Дженоа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искра Михайлова, "Възраждане": 12 000 души ще останат без работа, ако се ограничи капацитетът на въглищните централи
Искра Михайлова, "Възраждане": 12 000 души ще останат без работа, ако се ограничи капацитетът на въглищните централи
След първия регистриран случай в София: Какво е характерно за грипа - тип Б
След първия регистриран случай в София: Какво е характерно за грипа - тип Б