НОВИНИ

Искрен Арабаджиев, ПП: Ако "Лукойл" иска да изнася продукти, да ги произвежда с неруски петрол

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 18.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Премахването на дерогацията на руския петрол за три дни само ще доведе до покачване на цените. Това каза в "Говори сега" депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев.

"Радвам се, че колегите от ГЕРБ го разбраха и постигнахме съгласие да се случи на 1 март. На второ място - ако "Лукойл" искат да изнасят, да произвеждат продукти с неруски петрол. Забранени за износ са само продуктите, за които се използва руски петрол".

Изпълняваме програмата на правителството, направихме сериозни законодателни промени, заяви депутатът.

"Смятам, че въпреки всички драми, които има, това е компромис, който правим, за да може държавата да върви напред - да има бюджет, правителство и да се усеща развитие".

Основна отговорност за протеста в София носи БФС, защото доведе футбола до дъното, коментира Арабаджиев. Организацията на МВР на протеста е била недопустима - затова ПП-ДБ е свалила политическото си доверие от вътрешния министър Калин Стоянов.

"Недопустимо е по такъв начин да се организира протест - единия ден да казваш, че не очакваш провокации, на следващия да кажеш, че си знаел, но не си искал да ги споделиш публично", каза депутатът.

Министрите се назначават и уволняват от парламента - затова депутатите дават възмжност на хората, които са направили подбора на министрите - Николай Денков и Мария Габриел - да направят съответните срещи и разговори, посочи Арабаджиев.

Според него няма аргументи за исканата от ГЕРБ оставка на спортния министър и предположи, че причината са проверките, които текат в ресорното министерство и разкритията за "Арена Бургас".

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на УЕФА ще гледа на живо Сърбия - България
Президентът на УЕФА ще гледа на живо Сърбия - България
Яник Синер отново срази Медведев и ще спори за титлата на Финалите на АТР
Яник Синер отново срази Медведев и ще спори за титлата на Финалите на АТР