НОВИНИ

Испания вкара само три гола на Коста Рика в откриващия си двубой на футболния Мондиал за жени

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 21.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
испания вкара три гола коста рика откриващия двубой футболния мондиал жени
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Испания за жени стартира с класическа победа участието си на световното първенство в Австралия и Нова Зеландия, надигравайки с 3:0 тима на Коста Рика.

На стадиона в новозеландската столица Уелингтън футболистките на "Ла Фурия" доминираха тотално през всичките 90 минути на срещата, като създадоха повече от 40 положения за гол и отправиха 12 точни удара по посока вратата на костариканките.

В крайна сметка обаче момичетата на селекционера Хорхе Вилда успяха да реализират само три попадения, които паднаха в рамките на няколко минути в средата на първото полувреме.

Испанките започнаха със своя натиск още в откриващите минути на срещата, но въпреки това трябваше да почакат до 21-ата минута, за да открият резултата, като това се случи след автогол на Валерия дел Кампо.

Само две минути по-късно Аитана Бонмати удвои аванса на иберийките, а в 27-ата резултатът стана 3:0 в тяхна полза след попадението на Естер Гонзалес.

В края на първата част Испания можеше да стигне и до четвърти гол, но Дженифър Ермосо пропусна да реализира дузпа, след като нейният изстрел бе отразен от вратаря на Коста Рика Даниела Солера Вега.

След почивката ситуацията на терена не се промени, но футболистките на "Ла Фурия" така и не успяха да вкарат още попадения, въпреки че в заключителните минути на мача в игра влезе тяхната голяма звезда и двукратна носителка на "Златната топка" Алексия Путеяс.

Въпреки това обаче испанките започнаха участието си в турнира успешно и логично оглавиха подреждането в тази група "С" с 3 точки, докато Коста Рика е на дъното без актив. В утрешния ден предстои да се изиграе и другата среща от откриващия кръг в групата, в която един срещу друг излизат отборите на Замбия и Япония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Перник разби наркооранжерия край Долна Диканя
Полицията в Перник разби наркооранжерия край Долна Диканя
НС прие промените в Закона за съдебната власт, свързани с разследването на главния прокурор
НС прие промените в Закона за съдебната власт, свързани с разследването на главния прокурор