НОВИНИ

Как ще гласуват жителите на наводнените карловски села?

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 16.09.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Община Карлово към момента няма проблеми с организирането на изборния процес в трите населена места, които пострадаха от наводненията. Единствено жителите на Слатина за първи път ще гласуват в друго изборно помещение, защото досегашното беше наводнено.

Жителите на Слатина ще може да гласуват в Пенсионерския клуб до кметството в селото. Към момента все още там се съхраняват храна и дарения за пострадалите от водното бедствие.

"В момента има стекове с вода и помощи, но няколко дни преди изборите ще бъдат складирани и вътре маси, столове, всичко ще бъде почистено, за да се освободи помещението за нормалното провеждане на изборите", обясни Петър Делков - кмет на Слатина.

По думите на кмета една част от местните жители обаче имат нямат положителна настройка за предстоящите избори. Те са ангажирани с отстраняване на щетите. 5 са все още изцяло откъснатите къщи.

Други жители на селото посочиха, че въпреки трудностите трябва да се гласува, за да имат по-добри условия на живот в страната.

В Богдан също ще се гласува в една секция. Тя не е пострадала от наводненията. Ще бъде в Пенсионерския клуб.

В село Каравелово, което също е пострада много от водната стихия, изборните помещенията не са засегнати. Едната секция ще бъде в сградата на кметството, а другата в Пенсионерския клуб до читалището. 12 души от членовете на клуба са пострадали от бедствието

От Община Карлово казаха, че 2 дни преди изборите помещенията ще бъдат проверени, за да може всички избиратели в трите населени места да упражнят правото си на глас. Водата в Общината все още не е годна за пиене, но има достатъчно бутилирана, която ще бъде осигурена за СИК, а ако няма вода населените места ще има химически тоалетни.

От ЦИК посочиха, че към момента няма постъпили сигнали от Община Карлово за трудности в организацията на изборния процес.

По темата работи Станислава Христозова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След блъсканицата в столичен мол: Кой отговаря за организацията на фен срещи и събития с известни личности?
След блъсканицата в столичен мол: Кой отговаря за организацията на фен срещи и събития с известни личности?
Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира за жени от веригата ITF във Варна
Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира за жени от веригата ITF във Варна