Калифорния дава парични награди при ваксинация

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:45, 28.05.2021
Чете се за: 01:30 мин.
САЩ
Слушай новината

Властите на Калифорния предложиха щедри стимули на всички жители на щата, които пожелаят да се ваксинират срещу COVID-19. Срокът е средата на идния месец, когато се предвижда пълно отваряне на икономиката. Кампанията в размер на 116,5 милиона долара е нещо невиждано досега в Съединените щати.

Губернаторът на Калифорния, демократът Гавин Нюсъм, оглави акцията за убеждаване на скептичните към ваксините срещу коронавируса. Залага се не на санкции, а на бонуси. Сто милиона долара са заделени за първите два милиона калифорнийци, които се ваксинират, считано от 27 май.

"Всички получавате стимулационни карти за 50 долара и шанс за участие в теглене, при което 15 души ще получат награди от по 50 000 долара. Ще направим това на 4 юни и отново 15 души ще получат по 50 000 долара на 11 юни. На 15 юни ще раздадем още 15 млн. долара - по един милион и половина на 10 души", каза губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

В други щати предлагат билети за бейзболни мачове, стипендии за обучение и финансови награди. Жителка на Охайо спечели от лотария 1 млн. долара. Калифорния надмина всички благодарение на безпрецедентния излишък в бюджета на щата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дания отменя задължителната карантина за пристигащи от България
Дания отменя задължителната карантина за пристигащи от България
Временно второ място за ансамбъла в Италия
Временно второ място за ансамбъла в Италия