НОВИНИ

Калоян Левтеров пред БНТ: Доволен съм от европейското, надявам се на световното да се класираме за Париж 2024 (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 09.12.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Калоян Левтеров даде интервю пред БНТ след плуването си в полуфиналите на дисциплината 200 метра гръб на европейското първенство на малък басейн в Отопени, Румъния.

За съжаление, нашето момче не успя да намери място сред най-добрите 8, които ще плуват във финала и в крайна сметка се нареди 13-и, като призна, че е имал проблеми на старта.

"Подхлъзнах се на старта. Това е най-омразната ми грешка, но се случва понякога и няма как да го предотвратя. Не мисля, че се бях пренавил. Бях много мотивиран да плувам на този финал. Когато нещо се обърка в самото начало обаче, може да повлияе на цялото първенство", започна Левтеров, който сподели още, че е доволен от представянето си в Отопени.

"Европейското първенство мина доста добре. За пръв път направих полуфинал на голямо първенство при мъжете. Подобрих националните рекорди и в двете дисциплини, в които участвах, така че съм доволен", продължи българинът.

Плуваният ни национал отправи поглед и към предстоящото световно първенство в Доха през февруари месец догодина, където той ще се бори за спечелване на квота за ЛОИ Париж 2024, като не скри амбициите си за това България да класира за Игрите и мъжката ни щафета на 4х200 свободен стил.

"Световното първенство е цел на всички ни от националния отбор. Надявам се там да направим много силни резултати и да се класираме за Олимпиадата в Париж. Имаме голям шанс да покрием норматив и с щафетата на 4х200 кроул, така че ще тренираме за там и се надявам и другите момчета да са подготвени. Ще дадем всичко от себе си, за да го постигнем, а за индивидуалните дисциплини аз продължавам да си тренирам и дано и там да се получат нещата. Ще остана в България до световното първенство, за да се готвя на голям басейн, така че още когато се приберем, започваме подготовка", завърши Калоян Левтеров.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Българската Коледа" помага на 6-годишната София от Пловдив
"Българската Коледа" помага на 6-годишната София от Пловдив
Къде е руският опозиционер Алексей Навални?
Къде е руският опозиционер Алексей Навални?