Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Капитанът на новия ансамбъл: Вярвам в отбора и треньорите ни

от БНТ
17:18, 19.01.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Вая Драганова
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
Слушай новината

Капитанът на новия ансамбъл на България по художествена гимнастика Вая Драганова е трето поколение гимнастичка. Тя сподели в интервю за Фейсбук страницата на федерацията, че за нея е чест да бъде избрана в този тим от старши треньора Весела Димитрова.

"Реално с почти всички момичета се познавахме от преди това, тренирали сме заедно и сме се състезавали на килима. При срещата си с тях усетих радост и спокойствие, защото всички бяха изключително талантливи, борбени и целенасочени, готови да дадат всички от себе си за постигане на мечтите си. Така се усещах и аз, вдъхновена по-бързо да станем истински отбор и да работим заедно всеотдайно. Първите месеци заедно в залата потвърдиха първото ми впечатление", сподели Вая Драганова.

Освен нея, в първия състав влизат още Петя Борисова, Камелия Петрова, Женина Трашлиева и Елена Георгиева.

"Със старши треньора на олимпийските ни шампионки г-жа Димитрова и нейния помощник треньор г-ца Маевска, се срещнах преди формиране на новия състав, защото почти година бях част от втория състав на ансамбъла. Винаги съм изпитвала изключително уважение и респект към тях и работа им. Очарована от невероятните постановки, изпълнени с трудност и артистичност, танца и красотата на всяко движение. Възхищение от прецизността и вниманието за всеки детайл в съчетанията и страстта към красотата в този спорт. Бях изключително щастлива, че с нас ще работят най-добрите в света - олимпийският златен тандем. Съзнавам, че имаме изключителен шанс да работим и с г-жа Ясена Стойнева", каза още младата гимнастичка.

"За мен винаги е било и е и чест и отговорност. Да се състезавам и побеждавам за България, винаги е била моята мечта", допълни състезателката от ансамбъла.

Кой е идолът на Вая Драганова?

"Боряна Калейн винаги е била гимнастичката, на която съм се възхищавала и е пример за мен, но винаги съм искала и съм се стремяла да бъда различна, със свой собствен стил и изявена индивидуалност", сподели капитанът на ансамбъла.

"Уверена съм , че с момичетата ще станем истински отбор - един организъм, семейство. Очаквам да даваме винаги сто процента от себе, да оправдаем доверието на треньорите и да направим горди и щастливи всички почитатели на художествената гимнастика. Вярвам в отбора и треньорите ни. Вярвам, че с много труд и всеотдайност можем да постигнем мечтите си, така както го направиха златните момичета преди нас", каза още тя.

Вая Драганова е родена на 25 септември 2003 г. в гр. София, но израснала в гр. Кюстендил.

"Буквално съм закърмена с любовта към художествената гимнастика. От тригодишна съм в залата и растях с красотата на този спорт. Целият ми живот досега е гимнастика. Без съмнение семейството ми и тяхната любов бяха, са моят стълб, за който винаги съм се хващала при бурите в живота ми. Те винаги са вярвали в мен и са ме подкрепяли безусловно. Съветите, които са ми давали са много, но никога няма да забравя тези за спорта - да тренирам, само ако истински обичам художествената гимнастика и винаги да давам най-доброто от себе си. Да си поставям цели и да се трудя неуморно, за да ги постигна. Да вярвам в себе си и никога да не се предавам", завърши Драганова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Биатлонистът Благой Тодев спечели европейска титла при младежите
Биатлонистът Благой Тодев спечели европейска титла при младежите
Вечерен час за всички ученици в Благоевградска област от понеделник
Вечерен час за всички ученици в Благоевградска област от понеделник