НОВИНИ

Капитанът на новия ансамбъл: Вярвам в отбора и треньорите ни

Вая Драганова
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 19.01.2022
5330
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на новия ансамбъл на България по художествена гимнастика Вая Драганова е трето поколение гимнастичка. Тя сподели в интервю за Фейсбук страницата на федерацията, че за нея е чест да бъде избрана в този тим от старши треньора Весела Димитрова.

"Реално с почти всички момичета се познавахме от преди това, тренирали сме заедно и сме се състезавали на килима. При срещата си с тях усетих радост и спокойствие, защото всички бяха изключително талантливи, борбени и целенасочени, готови да дадат всички от себе си за постигане на мечтите си. Така се усещах и аз, вдъхновена по-бързо да станем истински отбор и да работим заедно всеотдайно. Първите месеци заедно в залата потвърдиха първото ми впечатление", сподели Вая Драганова.

Освен нея, в първия състав влизат още Петя Борисова, Камелия Петрова, Женина Трашлиева и Елена Георгиева.

"Със старши треньора на олимпийските ни шампионки г-жа Димитрова и нейния помощник треньор г-ца Маевска, се срещнах преди формиране на новия състав, защото почти година бях част от втория състав на ансамбъла. Винаги съм изпитвала изключително уважение и респект към тях и работа им. Очарована от невероятните постановки, изпълнени с трудност и артистичност, танца и красотата на всяко движение. Възхищение от прецизността и вниманието за всеки детайл в съчетанията и страстта към красотата в този спорт. Бях изключително щастлива, че с нас ще работят най-добрите в света - олимпийският златен тандем. Съзнавам, че имаме изключителен шанс да работим и с г-жа Ясена Стойнева", каза още младата гимнастичка.

"За мен винаги е било и е и чест и отговорност. Да се състезавам и побеждавам за България, винаги е била моята мечта", допълни състезателката от ансамбъла.

Кой е идолът на Вая Драганова?

"Боряна Калейн винаги е била гимнастичката, на която съм се възхищавала и е пример за мен, но винаги съм искала и съм се стремяла да бъда различна, със свой собствен стил и изявена индивидуалност", сподели капитанът на ансамбъла.

"Уверена съм , че с момичетата ще станем истински отбор - един организъм, семейство. Очаквам да даваме винаги сто процента от себе, да оправдаем доверието на треньорите и да направим горди и щастливи всички почитатели на художествената гимнастика. Вярвам в отбора и треньорите ни. Вярвам, че с много труд и всеотдайност можем да постигнем мечтите си, така както го направиха златните момичета преди нас", каза още тя.

Вая Драганова е родена на 25 септември 2003 г. в гр. София, но израснала в гр. Кюстендил.

"Буквално съм закърмена с любовта към художествената гимнастика. От тригодишна съм в залата и растях с красотата на този спорт. Целият ми живот досега е гимнастика. Без съмнение семейството ми и тяхната любов бяха, са моят стълб, за който винаги съм се хващала при бурите в живота ми. Те винаги са вярвали в мен и са ме подкрепяли безусловно. Съветите, които са ми давали са много, но никога няма да забравя тези за спорта - да тренирам, само ако истински обичам художествената гимнастика и винаги да давам най-доброто от себе си. Да си поставям цели и да се трудя неуморно, за да ги постигна. Да вярвам в себе си и никога да не се предавам", завърши Драганова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биатлонистът Благой Тодев спечели европейска титла при младежите
Биатлонистът Благой Тодев спечели европейска титла при младежите
Вечерен час за всички ученици в Благоевградска област от понеделник
Вечерен час за всички ученици в Благоевградска област от понеделник