НОВИНИ

Карло Анчелоти: Състезавахме се на ниво и ако го направим отново през следващата седмица, можем да продължи

карло анчелоти състезавахме ниво направим отново следващата седмица можем продължи
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 10.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира зрелищното равенство 3:3 между "лос бланкос" и Манчестър Сити в първия дуел помежду им от четвъртфиналите в Шампионската лига.

На "Естадио Сантяго Бернабеу" в испанската столицата двата отбора изиграха много зрелищен двубой, а след последния съдийски сигнал Анчелоти заяви, че "равенството е дошло след здрава битка"

"Това бе е един добре балансиран двубой. И двата състава се конкурираха на максимум. Равенството дойде след здрава битка. Докато ги пресирахме, бяхме в добра форма. Опитвахме се да се възползваме от нашия капацитет да играем бърз футбол. Те отбелязаха ранен гол и честно казано, никой не очакваше изстрел от там. Но ние реагирахме добре, играхме отлично за 60 минути. Манчестър Сити обаче вкара два неспасяеми гола. Не мисля, че това, че допуснахме попадение толкова рано ни се отрази на нас или на нашата психика", сподели треньорът на мадридчани.

Опитният специалист говори и за изненадващото си решението да заложи на Родриго по левия фланг на атаката, където обикновено играе неговият бразилски сънародник Винисиус.

"Мисля, че изненадахме Сити с тази идея. Вторият ни гол беше след перфектно движение - страхотна комбинация между Винисиус и Родриго. Те са страхотни, когато комбинират и създават много шансове", каза италианският специалист.

Накрая най-успешният наставник в историята на Шампионската лига призна, че му се искало Реал да вземе предимство след първия сблъсък със Сити, но въпреки това той е доволен от видяното.

"Очевидно искахме да вземем малко предимство преди втория мач, но мисля, че трябва да сме доволни от доста неща тази вечер. Състезавахме се на ниво и ако го направим отново през следващата седмица, можем да продължим", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РДФ гориво, произведено от завода за отпадъци на София, се заравя, а не се изгаря, сигнализират от ГЕРБ-СДС
РДФ гориво, произведено от завода за отпадъци на София, се заравя, а не се изгаря, сигнализират от ГЕРБ-СДС
Ръст на новоотпуснатите кредити за жилища у нас
Ръст на новоотпуснатите кредити за жилища у нас