НОВИНИ

Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха мача на сезона в спектакъл с шест гола

Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха страхотен първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига, който завърши без победител – 3:3.

Станко Димов
от Станко Димов
23:57, 09.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Реал Мадрид Манчестър Сити
Снимка: БТА
Слушай новината

Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха страхотен първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига, който завърши без победител – 3:3. Последните два победителя в турнира доказаха, че неслучайно са определяни за двата най-силни отбора в Европа и направиха спиращо дъха голово шоу, след което всичко ще се реши на реванша в Англия след 8 дни.

Сити започна ударно срещата на „Сантяго Бернабеу“ и откри резултата буквално след първата си атака. Грийлиш беше съборен на терена в 38-ата секунда от Чуамени, за което френският национал получи жълт картон и ще пропусне реванша следващата седмица. Статичното положение беше изпълнено от Бернардо Силва, който изненада всички с удар по земя покрай построената стена. Лунин се опита да се намеси, но закъсня фатално и топката влезе в мрежата на домакините буквално с първия удар в мача.

Шокът на Реал можеше да стане още по-голям в 7-ата минута, но този път Лунин се намеси авторитетно и спаси с една ръка коварен удар на Холанд от няколко метра.

Не беше изминал и четвърт час игра, а резултатът вече беше 2:1 за Реал Мадрид. В 12-ата минута Камавинга шутира от дистанция, топката се отклони в крака на Диаш и стана неспасяема за вратаря Ортега – 1:1. В 14-ата минута привържениците на Реал Мадрид отново бяха на крака и празнуваха пълния обрат. Родриго завърши точно безупречна контраатака на „белия балет“ и вкара дежурното си попадение, с което мадридчани поведоха в резултата. До края на първата част нови голове нямаше, макар на няколко пъти Родриго да беше до близо до трето попадение.

След почивката възпитаниците на Карло Анчелоти се прибраха в половината си и заплатиха висока цена. Английският национал Фил Фодън вкара поредното си изумително попадение през сезона, разписвайки се в 66-ата минута с удар от над 20 метра за 2:2. Новият обрат стана факт в 71-ата минута, когато нов гол-красавец реализира защитникът Гвардиол. Хърватският национал също беше точен с удар извън пеналта и даде аванс на шампионите – 2:3.

Последната дума в срещата беше за Реал. 10 минути преди изтичането на редовното време Федерико Валверде реализира феноменално попадение от воле, засичайки центриране на Винисиус, с което оформи крайното 3:3. До края на срещата нови голове нямаше и този спиращ духа двубой завърши без победител.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал и Байерн впечатлиха, но не се победиха
Арсенал и Байерн впечатлиха, но не се победиха
Александър Попов: Трябва да си направим изводите след тази загуба
Александър Попов: Трябва да си направим изводите след тази загуба