НОВИНИ

Карло Анчелоти: След 0:3 пред света се разкри магията на Реал

Карло Анчелоти
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:28, 13.04.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели, че испанските клубове са доказали в Шампионската лига, че по нищо не отстъпват на английските.

„Кралският тим“ се класира за полуфиналите на турнира след 5:4 (3:1, 2:3) в общия резултат от двата мача. В следващия етап тимът ще се изправи срещу победителя от двойката Манчестър Сити – Атлетико Мадрид.

„Трябваше да страдаме. Мисля, че ни липсваше желанието да вкараме, защото нямаше такава нужда. Вторият гол беше незаслужен, а след 0:3 се мобилизирахме и дадохме всичко възможно за победата“, сподели Карло Анчелоти.

Реал Мадрид елиминира защитаващия се победител в турнира на шампионите за 9-и път в историята. Преди това клубът отстранява съответно през 1964 (Милан), 1966 (Интер), 1987 (Порто), 1989 (ПСВ), 1998 (Борусия Дортмунд), 2000 (Манчестър Юнайтед), 2002 (Байерн) и 2014 (Байерн).

„След 0:3 се почувствахме по-свободни и магията на този стадион, магията на този клуб се разкри пред света. Казаха, че испанските клубове не са толкова добри колкото английските, но два испански клуба вече стигнаха до полуфиналите“, каза специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Насрочиха последния баскетболен мач в женския шампионат
Насрочиха последния баскетболен мач в женския шампионат
Защо бяха отсечени дърветата в село Овощник?
Защо бяха отсечени дърветата в село Овощник?