НОВИНИ

Реал Мадрид се класира за 1/2-финал в ШЛ след впечатляващ реванш с Челси

Карим Бензема Реал Мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:35, 13.04.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид елиминира Челси от Шампионска лига след впечатляващ реванш от 1/4-финалите на надпреварата. "Лос бланкос" спечели първия двубой с 3:1. Сблъсъкът в Мадрид също завърши при същия резултат в редовното време. Мейсън Маунт, Антонио Рюдигер и Тимо Вернер осигуриха обрата за носителите на трофея, но Родриго изпрати двубоя в продължения. Карим Бензема отбеляза попадението в 97-ата минута, което изпрати Реал Мадрид на полуфиналите.

Възпитаниците на Томас Тухел успяха да стигнат до попадение през първата част. Мейсън Маунт стреля от вътрешността на наказателното поле, за да открие резултата. Той е третият англичанин с гол в домакинската врата на стадион "Сантяго Бернабеу" в Шампионска лига след Алан Смит и Дани Уелбек.

След почивката гостите удвоиха преднината си в двубоя. Антонио Рюдигер засече с глава центриране от ъглов удар на Мейсън Маунт за 2:0.

Бившият футболист на Реал Мадрид Маркос Алонсо изпрати топката във вратата на бившия играч на Челси Тибо Куртоа за трети път, но голът бе отменен след намесата на ВАР заради игра с ръка.

Домакините също създадоха опасна атаката пред вратата на Едуар Менди. Удар с глава на Карим Бензема срещна напречната греда.

Не след дълго лондончани стигнаха до своето трето попадение. Матео Ковачич изведе Тимо Вернер в наказателното поле. Нападателят преодоля противниковата защита и покачи аванса на тима си.

Играчите на "белият балет" отговориха със страхотен гол на резервата Родриго. Лука Модрич прехвърли бранителите на Челси с прецизен пас, а бразилецът стреля от воле, за да изпрати срещата в продължения.

Домакините си осигуриха класирането в 97-ата минута. Както и в първия сблъсък в Лондон, Винисиус проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Карим Бензема стреля с глава, за да оформи крайния резултат.

В оставащото време Тибо Куртоа спаси шут на резервата Хаким Зиеш, за да допринесе за победата на тима си.

Испанският гранд е отборът, достигал полуфиналите в надпреварата най-често - 15 пъти.

На полуфиналите Реал Мадрид ще срещне победителя от мача между Манчестър Сити и Атлетико Мадрид. Към момента "гражданите" имат преднина от един гол. Реваншът е утре от 22.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътни строители от цялата страна на национален протест заради спрени ремонти
Пътни строители от цялата страна на национален протест заради спрени ремонти
С гол в заключителните минути Виляреал отстрани Байерн Мюнхен от ШЛ
С гол в заключителните минути Виляреал отстрани Байерн Мюнхен от ШЛ