НОВИНИ

Карло Анчелоти: Те играха по-добре от нас и заслужаваха за спечелят

карло анчелоти реал кралят шампионската лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:52, 18.05.2023 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че тимът му е бил победен от по-добрият отбор при поражението с 0:4 от Манчестър Сити в реванша от полуфиналите на Шампионската лига.

Сити, който отстъпи пред Реал преди година на същата фаза през миналия сезон, взе реванш за съкрушителната загуба с брилянтно представяне, а вратарят на мадридчани Тибо Куртоа предотврати дори по-голямо поражение за състава.

"Те играха по-добре от нас и заслужаваха за спечелят. Установиха натиск от самото начало и това проработи добре за тях, защото на нас ни беше трудно да овладеем топката, а те поведоха с два гола", заяви Анчелоти.

"След този момент, просто беше трудно да се върнем в мача. Опитахме през второто полувреме, но не се получи", каза още италианецът, който призна, че вечерта е била много болезнена.

"Няма смисъл да анализираме случилото се веднага. Загубата боли и то много. Но това се случва. Достигнахме до полуфиналите на Шампионската лига отново срещу силен противник, а те играха по-добре и ни попречиха да се класираме на финала. Трябва да си вземем поуки за следващия сезон и да бъдем по-добри", коментира Анчелоти.

Той е първият специалист, който печели титли в топ 5 първенствата на Европа, а сега стана и треньорът с най-много мачове в европейските клубни турнири - 191, изпреварвайки постижението на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

"Мисля, че сезонът беше добър. Трябва да покажем достойно лице в следващите ни няколко мача, които имаме. Достигането на полуфиналите на Шампионската лига е успех, защото само четири отбора могат да го постигнат", каза Карло Анчелоти.

Наставникът на Реал Мадрид увери, че остава в клуба и за следващия сезон. Имаше очаквания, че италианецът може и да не продължи на “Сантиаго Бернабеу”, още повече че Бразилската футболна федерация не крие, че иска да го назначи за селекционер на “златистите”.

“През идния сезон ще съм в Реал и ще се боря за нова купа от Шампионската лига. Никой не се съмнява в мен. Мисля, че преди 15 дни президентът Флорентино Перес беше ясен за това", обясни Анчелоти пред “Канал +”.

Договорът на специалиста с “кралете” е до лятото на 2024 година. Наскоро той каза, че би искал да остане в Реал още 10 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал обявява днес дали ще участва на Ролан Гарос
Надал обявява днес дали ще участва на Ролан Гарос
Карадайъ: По-добре е в такава сложна ситуация да следваме стъпка по стъпка процесите
Карадайъ: По-добре е в такава сложна ситуация да следваме стъпка по стъпка процесите