НОВИНИ

Кевин Пенев: Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок

кевин пенев искам париж направя финал многобоя както финали земя кон гривни прескок
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:37, 09.10.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортната гимнастика е осмият спорт, в който страната ни ще има представител на Олимпийските игри в Париж 2024, а това стана факт, след като Кевин Пенев си осигури квота за най-големия спортен форум по време на на световното първенство в Антверпен, Белгия.

Българинът заслужи мястото си на Игрите във френската столица догодина след класирането си за финала на прескок, където в крайна сметка се нареди на 8-а позиция.

В интервю талантливият ни гимнастик, който ще продължи да се готви в САЩ не скри амбициите си на олимпиадата да се бори за влизане във финал на многобоя, както и попадане в битката за разпределение на медалите на земя, кон с гривни и прескок.

"Чувствам се много добре. Това ми е първото световно първенство и съм много щастлив, че направих финал на прескок. Осмото място е страхотно постижение за мен. Аз не изпълних най-трудния прескок, който мога, защото заложих на сигурно изпълнение. Сега се връщам в САЩ, където ще продължа подготовката заедно с брат ми. Сега ще повиша трудността на всички съчетания, защото на олимпиадата ще играя многобой. Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок", сподели Пенев часове преди да отлети за САЩ.

Освен това Кевин изрази надежда, че във френската столица ще може да се състезава заедно със своя брат Еди, който ще опита също да се пребори за олимпийска квота в началото на следващата година.

"Много искам на Игрите в Париж да съм заедно с брат ми. Вярвам, че и той има шанс да спечели квота. Тази година направи страхотни състезания, стана шампион на земя. Следващата година аз ще се върна в България преди европейското първенство и след това ще участвам в световните купи преди олимпиадата. Брат ми ще се върне за купите, които започват през февруари. Те са важни за него, защото чрез тях може да вземе квота и да играем заедно", завърши българският състезател.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев проведе официална среща с президента на Европейската федерация по вдигане на тежести
Димитър Илиев проведе официална среща с президента на Европейската федерация по вдигане на тежести
Денков за ситуацията в Израел: Опасността да се разрази много по-голяма буря е сериозна
Денков за ситуацията в Израел: Опасността да се разрази много по-голяма буря е сериозна