НОВИНИ

Киев е застрашен от спиране на тока и водата

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:55, 06.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Вестник "Вашингтон пост" пише днес, като се позовава на свои източници, че Администрацията на президента Джо Байдън неофициално насърчава украинските лидери да бъдат отворени за преговори с Русия. Оценката в коментара е, че макар Путин за момента не се отнася сериозно към преговори - забраната на Володимир Зеленски да се преговоря с Русия, е предизвикала загриженост в държавите, където последиците от войната се усещат най-остро.

Кметът на Киев Виталий Кличко не изключва пълно спиране на тока, отоплението и водата в града.

"Правим всичко възможно това да не се случи. Но да бъдем честни, нашите врагове правят всичко, за да държат града без отопление, ток и вода и като цяло те искат всички ние да умрем", заяви Виталий Кличко - кмет на Киев.

Киевчани трябва да пестят запасите си и да помислят дали да не се изнесат временно, каза още Кличко. Властите дори обмислят евакуацията на 3 милиона жители при пълно спиране на тока.

Херсон е без електричество и вода след украински удари, съобщиха окупационните руски власти. Над 70 000 души вече напуснаха града, който е в очакване на решителна битка.

Контролираният от Русия язовир "Нова Каховка", близо до Херсон е бил повреден от обстрел от страна на украински сили, предават руски новинарски агенции. Според тях, ракета е поразила шлюза на язовира, но критични разрушения няма.

Украинският Генерален щаб съобщи, че руските части са атакували в Луганска, Донецка, Запорожка и Харковска области, но атаките им са отбити. Руските сили продължават с настъпателни действия в Новопавловското, Бахмутското и Авдеевското направления.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Великобритания вече започна подготовката за коронацията на крал Чарлз Трети
Във Великобритания вече започна подготовката за коронацията на крал Чарлз Трети
Манчестър Юнайтед загуби от Астън Вила в дебюта на Унай Емери
Манчестър Юнайтед загуби от Астън Вила в дебюта на Унай Емери