Кипър отваря границите за туристи от всички страни на 1 март

от БНТ , Източник: БГНЕС
15:24, 22.01.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
кипър отваря границите туристи всички страни март
Слушай новината

Кипър отваря границите и летищата за туристи от всички страни от 1 март, съобщава Turprom с позоваване на държавния телевизионен канал CyBC.

Пристигащите чужденци ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Освен това гостите от "червената" зона, в допълнение към теста, направен в тяхната страна, ще трябва да направят още един - след пристигането си на острова.

„Туристите ще могат да посещават Кипър без карантинни ограничения, ако при пристигането си нямат положителен резултат за COVID-19“, заяви заместник-министърът на туризма на страната Савас Пердиос в ефира на телевизионния канал.

Той припомни, че кипърските власти ще отменят забраната за влизане на граждани от 56 държави. Те ще бъдат разделени в следните категории: държави-членки на ЕС; държави от Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия, Швейцария, Лихтенщайн); трети държави, посочени в документа с препоръките на Съвета на ЕС (от 30 юни 2020 г. относно временното ограничение на несъществени пътувания до ЕС и евентуалното премахване на такова ограничение); Великобритания, Русия, Израел, Украйна, Беларус, Египет, Йордания, Ливан, ОАЕ и Саудитска Арабия.

Заместник-министърът подчерта, че всяка от тези страни ще бъде маркирана с цветове в съответствие с епидемиологичната ситуация.

Туристите от "зелената" зона няма да се нуждаят от тест за COVID-19 при пристигане.

Гостите, които летят от "оранжевите" страни, ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест, преди да се качат на самолета. А пътниците от „червената“ зона ще трябва да бъдат тествани както преди заминаването, така и вече в Кипър.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕК: Унгария има право да закупи руската ваксина
ЕК: Унгария има право да закупи руската ваксина
Здравният министър: Около 2 милиона българи ще бъдат ваксинирани до края на годината
Здравният министър: Около 2 милиона българи ще бъдат ваксинирани до края на годината