НОВИНИ

Кирил Десподов пред БНТ: По-важният мач е в неделя, но трябва да бързо да забравим този с Иран (ВИДЕО)

кирил десподов бнт важният мач неделя забравим иран
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 07.09.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов не скри разочарованието си от представянето на "лъвовете" в приятелската среща с Иран, загубена от нашите момчета с минималното 0:1.

Пред БНТ новото попълнение на гръцкия ПАОК призна, че родният тим не е показал нищо от това, което е тренирал и допълни, че трябва да се изчистят грешките за предстоящия дуел срещу Черна гора в неделя.

"Не изпълнихме това, което се искаше от нас на терена. На тренировка всичко беше перфектно, имахме план за мача, но когато той започна... не показахме абсолютно нищо от това, което бяхме тренирали. Не успяхме да създадем голови положения. Имахме 1-2, но не ги изиграхме по най-добрия начин. Надявам се да подобрим това за следващия мач", коментира бившият вече футболист на Лудогорец.

"Всяка една загуба не се приема по добър начин. Казах и на момчетата сега в съблекалнята, че трябва да "вдигнат главите". Наистина по-важният мач е в неделя, но трябва да бързо да забравим този (с Иран), да си видим грешките и да ги поправим. Ще играя там, където ме пусне треньорът", сподели още Кирил Десподов.

Пред камерата на БНТ говори още и стражът Димитър Митов, който тази вечер записа своя дебют за България, като той сподели, че е горд от този факт и каза още, че е нужно време, за да започне да се разбира със своите колеги в отбрана.

"Горд съм, че дебютирах за България. Смятам, че се получи един добър мач. Иран са добър отбор, създадоха ни много проблеми отпред. Важното е обаче да има резултати. Играхме за победа, но тепърва идва важният мач в Черна гора и там ще дадем всичко от себе си, за да победим", заяви 26-годишният вратар.

"Все още ни е трудно да се разбираме с момчетата, все пак ни е първи мач заедно. Добре, че това се случва в контрола. Можем да си видим грешките днес, за да не ги допускаме в неделя. С времето ще започнем да се разбираме и по-добре", завърши Димитър Митов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И тази вечер имаше протест в Цалапица след убийството на Димитър Малинов
И тази вечер имаше протест в Цалапица след убийството на Димитър Малинов
Младен Кръстаич пред БНТ: Добра проверка за нас, играхме с малко страх (ВИДЕО)
Младен Кръстаич пред БНТ: Добра проверка за нас, играхме с малко страх (ВИДЕО)