НОВИНИ

Код жълто за бури и валежи в Западна България

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 25.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Код жълто за райони с проливни валежи, бури и условия за градушки е обявен днес в западната половина на страната. Над останалите райони ще бъде предимно слънчево.

Максималните температури ще се понижат, по-съществено в Северозападна България, където ще бъдат не повече от 30°, в останалата част от страната - до 33°, 34°. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

През следващото денонощие студеният фронт ще достигне и източните райони. През нощта в северозападната половина от страната ще има валежи от дъжд и гръмотевици. На отделни места в централната част на Дунавската равнина ще са интензивни и значителни по количество.

Утре ще вали главно в Южна и Източна България, а след обяд и вечерта - в югоизточните райони и по Черноморието. В тези области е в сила и жълт код за локални интензивни валежи, гръмотевици и условия и за градушки.

Максималните температури в цялата страна ще се понижат и ще бъдат между 26° и 31°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина, където ще преобладава слънчево време, до умерен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни, валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи

В близките дни температурите слабо ще се повишат. Ще бъде предимно слънчево, с превалявания в петък в Източна България, а в събота и неделя - главно в западната половина от страната. Ново захлаждане се очаква в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бременна пострада при катастрофа в София
Бременна пострада при катастрофа в София
Изненадващо НС изслуша министъра на околната среда и водите
Изненадващо НС изслуша министъра на околната среда и водите