НОВИНИ

Код жълто за опасни пориви в Северна България утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 27.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за по-високи температури днес - 10 градуса достигна дневната в Монтана, а най-студено остана в София, Кърджали и Кюстендил - 2 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури утре ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще усили.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви до около 80 - 90 км/ч, е обявен утре в почти цяла Северна България, както и в западните части от Горнотракийската низина.

И в планините ще бъде с променлива облачност, по-често значителна над Стара планина, където ще прехвърча сняг.

Много ветровито време, с умерен, по високите и открити части - силен северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и температурите в курортите ще са близки до нулата.

Усилване на вятъра и затопляне не само у нас, но и почти навсякъде на Балканите. На места в северозападната половина от полуострова ще превалява слаб сняг.

Студената въздушна маса, обхванала Северна Европа, ще се настани и над централните райони от континента. Там, както и на Британските острови, ще е много ветровито. В много райони от Централна и в Източна Европа ще има снеговалежи.

У нас в събота северозападният вятър временно ще отслабне, а дневните температури ще се понижат. Ще бъде по-често облачно, но без съществени валежи. В неделя ще има повече слънчеви часове. Сутринта ще бъде студено, но през деня отново ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможна е промяна в облика на Царско село
Възможна е промяна в облика на Царско село
Генчовска и румънският външен министър са обсъдили съвместно посещение в Киев
Генчовска и румънският външен министър са обсъдили съвместно посещение в Киев