НОВИНИ

Комисия не успя да установи защо пада мазилка от таваните на общинския блок в Шумен

bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 27.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Регионални
Слушай новината

В началото на седмицата ви показахме нов общински блок в Шумен, в който паднаха мазилките от таваните. Хората сами ни сигнализираха, че се страхуват да останат там. Общинска комисия и представител на строителната фирма направиха оглед, но комисията така и не можа да определи причината за проблема.

Показахме Ви как парчета от мазилката на тавана са паднали в детското легло, секунди след като майката грабва детето си.

Грохотът от къртещата се мазилка се чул рано сутринта, жената скочила, за да спасява семейството си. След това били преместени в друго апартамент в блока, но и там паднала мазилката и охлузила по-големите ѝ деца.

Затова и проверката на комисията, която трябва да установи защо има паднали тавани, започна изнервено.

Хората очакват ремонтите в шестте апартамента да приключат скоро, въпреки че от фирмата не определиха срок. Ремонтът обаче ще бъде за сметка на строителя, тъй като сградата е в гаранционен срок.

От фирмата, построила сградата, заявиха, че в 20% от жилищата са установени дефекти. Увериха, че са вложени качествени материали и е спазена строителната технология. И за тях остава загадка как се е стигнало до тук, затова ще изпратят материали за изследване в сертифицирана лаборатория.

"Има проблем, който никой от комисията не може да установим от какво е. Става дума за случайност, която ние не можем да установим. Трябва да се наблюдава и веднага да ми казват. Като ги настаняват, се разбрахме, след ден-два да погледнат нещата. Не бива да се допуска някакъв проблем", каза Стефан Стефанов, управител на строителна фирма.

Наемателите поискаха вместо замазка да бъде поставен гипсокартон. Така смятат, че ще са в безопасност, без да се опасяват, че таванът ще падне отново върху главите им.

Репортер: Здравка Русева

Гледайте още от "България в 60 минути"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симон Антони Иванов се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнир по тенис в Кипър
Симон Антони Иванов се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнир по тенис в Кипър
Иван Турицов: Футболът първо не беше моето, но след това се превърна в страст и любов (Видео)
Иван Турицов: Футболът първо не беше моето, но след това се превърна в страст и любов (Видео)