НОВИНИ

Костадинов: "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 10.08.2022
12938
Чете се за: 03:00 мин.
Политика
Слушай новината

"Възраждане " ще се яви самостоятелно на изборите, както винаги досега, каза в студиото на "Денят започва" лидерът на партията Костадин Костадинов.

"Целта ни е да спечелим тези избори. Към настоящия момент "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме", каза Костадинов.

Теза данни, според него са от социологически проучвания.

"Разбира се, че сте чели други данни, защото социологическите агенции, по-голямата част у нас работят като социологически фирми и имат цел да подготвят общественото мнение за резултати, който някой е написал някъде", каза той и заяви, че винаги резултатите на "Възраждане" социолозите ги представят два пъти по-малки, отколкото всъщност са.

Заяви, че ще спечелят изборите с обещанието: "че няма да се променяме и това, което сме правили досега ще продължаваме да го правим. Ние много обещания не даваме. Ние имаме дела, с които показахме последните 8 месеца, откакто бяхме в НС, че всичко, което сме обещали да направим, го направихме. Имахме 53 законопроекта, внесени в НС, с което се превърнахме в най-продуктивната парламентарна група в парламента, въпреки че бяхме най-малката".

Категоричен е, че не е възможна голяма патриотична коалиция, както предложи ВМРО, защото по думите му "ВМРО е част от престъпния бивш управляващ режим на ГЕРБ".

"Хората, които претендират да са патриоти, не бива да бъдат обвързани с корупционни практики или с управления, които продават българските национални интереси, както го правят от ВМРО. Нямат нищо общо с патриотизма и няма как да има такава коалиция, защото единствената българска национална организация е "Възраждане", каза той.

По темата с "Газпром" заяви: "Позицията на "Възраждане" е позицията на всеки един нормален гражданин, че трябва да има газ, а газът не се влияе от евроатлантически ценности, защото те не топлят. Очевидно е, че българското правителство действаше в абсолютно чужд интерес, в интерес на САЩ. Направи се всичко възможно зависимостта от "Газпром" да се превърне в зависимост към САЩ от производство на ток", каза Костадинов.

Каза, че и служебното правителство не е самостоятелно.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид и Айнтрахт определят новия носител на Суперкупата на Европа
Реал Мадрид и Айнтрахт определят новия носител на Суперкупата на Европа
Йордан Терзийски, ПП: Целта ни е да имаме антикорупционна коалиция в следващия парламент
Йордан Терзийски, ПП: Целта ни е да имаме антикорупционна коалиция в следващия парламент