НОВИНИ

Квалификантката Даря Шаламанова се класира за четвъртфиналите на турнира от ITF в Созопол

квалификантката даря шаламанова класира четвъртфиналите турнира itf созопол
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 13.10.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Квалификантката Даря Шаламанова се класира за четвъртфиналите на турнира от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Така три българки продължават на осминафиналите.

Това е втори от трите поредни турнира там с награден фонд от по 25 хиляди долара. Надпреварата носи точки за ранглиста на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

19-годишната Даря Шаламанова победи с 6:4, 4:6, 6:3 втората поставена Деа Харджелаш от Босна и Херцеговина в мач продължил 1 час и 53 минути. Това е четвърта поредна победа за българката на турнира.

Шаламанова направи ранен пробив и удържа аванса си до края на първия сет, а във втората част отново реализира брейк в началото, но допусна обрат. Тя все пак стигна до успеха, след като взе четири от последните пет гейма в решаващата трета част на двубоя.

Така българската заработи 9 точки за световната ранглиста и 672 долара, в търсене на втория си полуфинал през сезона в състезанията на ITF ще се изправи утре срещу Зейнеп Сьонмез (Турция).

За съжаление други две българки допуснаха загуби днес.

Държавната шампионка на открито за този сезон Зиновия Ванева загуби от Кристина Дмитрук (Беларус) с 1:6, 0:3 и отказване заради болки в дясната ръка, а 15-годишната националка Йоана Константинова беше елиминирана от осмата поставена Илона Гиороайе (Румъния) с 3:6, 1:6.

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община премахва опасни дървета по бул. "Васил Левски"
Столичната община премахва опасни дървета по бул. "Васил Левски"
Превърнаха стара мина в Мадан в музей
Превърнаха стара мина в Мадан в музей