НОВИНИ

Ланс удържа късния натиск на Марсилия и се върна на второто място в Лига 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 06.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
ланс удържа късния натиск марсилия върна второто лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Ланс спечели с 2:0 домакинството си на Марсилия в дербито на 34-ия кръг на френската Лига 1 и по този начин се върна на втората позиция в подреждането, която дава право на директно участие в групите на Шампионската лига.

Двубоят в северна Франция можеше да се развие и по съвсем различен начин за домакините, които можеха да изостанат още в 9-ата минута, когато Алексис Санчес вкара гол, но след преглед на ситуацията със системата ВАР главния съдия Клеман Тюрпен прецени, че чилиецът е извършил нарушение срещу свой противник и така попадението беше отменено, а резултатът остана 0:0.

Играчите на Ланс се възползваха по възможно най-добрия начин от това развитие и в края на първото полувреме съумяха да поведат чрез Секо Фофана, който се разписа с чудесен удар от дистанция.

Точно един час след началото на срещата пък домакините стигнаха и до втори гол, а този път в прегръдките на своите съотборници беше Люис Опенда, който бе точен с глава отблизо след центриране на Пшемислав Франковски.

Малко преди края на редовното време Димитри Пайе върна надеждите за Марсилия, връщайки едно попадение за своя тим, но за повече нямаше време и така момчетата на Игор Тудор си тръгнаха с празни ръце от Ланс.

В класирането победата изкачи "жълто-червените" на 2-ото място със 72 точки, на две пред Олимпик Марсилия и на три зад лидера ПСЖ, който в утрешната вечер гостува на Троа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серхио Перес спечели драматичната квалификация в Маями, Верстапен едва девети
Серхио Перес спечели драматичната квалификация в Маями, Верстапен едва девети
Стилияна Николова триумфира с титлата в многобоя на турнира в Гдиня
Стилияна Николова триумфира с титлата в многобоя на турнира в Гдиня