НОВИНИ

Легенди на щангите откриха държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе

В борба за отличията в различните категории се надпреварват над 450 състезатели от повече от 20 клуба.

легенди щангите откриха държавното лично първенство вдигане тежести русе
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:46, 26.06.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампиони и медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски първенства откриха държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе днес. Сред гостите бяха Янко Русев, Румен Александров, Йордан Митков, Александър Върбанов, треньорът на националния отбор Иван Иванов, председателят на Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" проф. д-р Кирил Панайотов, както и представители на различни институции и местната власт в крайдунавския град.

Русе е домакин на шампионата във всички възрастови групи за трети път. В борба за отличията в различните категории се надпреварват над 450 състезатели от повече от 20 клуба. В първия ден на шампионата в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“ състезателите на домакините от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ и „Тараненко“ заслужиха с 18 медала. Първенството ще продължи до неделя.

Националите при мъжете и при жените жени ще вдигат на 29 и 30 юни. Сред тях ще са възпитаниците на русенската школа Ангел Русев, Джан Зарков, Надежда Мей-Нгуен и Дениз Данев. В Русе се очаква да пристигнат още Валентин Генчев, Габриел Маринов, Христо Христов, Васил Маринов, Диан Пампорджиев, Бояна Костадинова и Галя Шатова.

Иван Иванов коментира, че държавното първенство ще послужи и като контролно състезание преди Игрите в Париж за тримата представители на България на Игрите в Париж Карлос Насар, Иван Димов и Божидар Андреев.

"На този етап смея да твърдя, че показват добри резултати. В събота ще видим като контролно състезание преди Олимпиадата Иван Димов и Божидар Андреев, може би и Карлос Насар. Той имаше малко болежки в рамото, но мисля, че всичко е наред. Олимпиадата, е едно друго състезание. Там повече, който издържи психически, той побеждава, защото резултатите са почти изравнени. Ако имаме късмет, ден и са здрави, нещата ще минат нормално“, сподели Иванов.

Янко Русев заяви, че очаква поне двама от тримата представители на България във вдигането на тежести да вземат медали това лято.

„Надявам се, че поне два медала ще имаме. Надявам се единия да бъде златен, а другия сребърен“, каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станаха ясни съдийските състави за мачовете на Лудогорец срещу Динамо Батуми
Станаха ясни съдийските състави за мачовете на Лудогорец срещу Динамо Батуми
Главчев: България ще бъде надежден съюзник на НАТО и занапред
Главчев: България ще бъде надежден съюзник на НАТО и занапред