НОВИНИ

Лизаразу за Мбапе: Капитанската лента ще му помогне да израстне още повече

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:51, 21.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
мбапе води преговори нов договор псж
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Консултантът във френското издание L'Équipe и бивш национал Биксент Лизаразу вярва, че капитанството на Килиан Мбапе ще бъде допълнителна стъпка в неговото професионално израстване.

Запитан дали след отказването на Юго Лорис от националния тим, Килиан Мбапе е най-подходящият избор за капитан на "сините", Лизаразу споделя: "Той е лидер, който може да печели мачовете с екипа на Франция. Финалът на световното първенство беше невероятен за него в момент, в който отборът просто преминаваше през него. Той ги върна от нищото в този мач", заявява бившият национал на "петлите".

"Мбапе показа, че е нещо повече от лидер в нападение и на терена, той показа, че е лидер изобщо. Също така той не се притеснява да говори по различни деликатни теми, независимо дали става въпрос за атаките на Ноел Льо Грае срещу Зинедин Зидан. По много теми той е един от първите, които заемат позиция", обясни още Лизаразу.


Според L'Équipe 24-годишният Мбапе вече е провел разговор със старши треньора Дидие Дешан и е приел предложената му отговорност.

Мбапе вече има 66 мача за националния отбор на Франция, в които е реализирал 36 попадения. През 2018 година той бе част от тима, който спечели световната титла, а през 2022 година "петлите" останаха със сребърните медали от Мондиала, въпреки че Мбапе вкара хеттрик във финалната среща с Аржентина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навратилова за битката с рака: На практика вече съм здрава
Навратилова за битката с рака: На практика вече съм здрава
Чикаго пречупи Филаделфия в зрелище с две продължения
Чикаго пречупи Филаделфия в зрелище с две продължения