НОВИНИ

Лудогорец не успя да победи поляци във втората си контрола на турска земя

лудогорец успя победи поляци втората контрола турска земя
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 19.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец не успя да победи и във втората си контрола на турска земя, завършвайки наравно 1:1 със Заглембе Любин. Неофициален дебют за "орлите" записа Франко Русо, който бе привлечен от Майорка само преди дни.

Поляците откриха резултата още в 39-ата секунда. Дени Групер сбърка, Чодина му отне топката, проби отдясно и намери Старжински, който майсторски прати кълбото в мрежата на Симон Слуга.

Лудогорец можеше да изравни в 15-ата минута. Бърнард Текпетей се измъкна от защитата на Заглембе, но ударът му мина над вратата, като рикошира в защитник на поляците. След половин час игра пред Чодина се откри възможност за удар, но той не уцели вратата. В 36-ата минута Жоржиньо центрира великолепно към Текпетей. Ганаецът се пребори с играч на Заглембе, но с глава не уцели вратата.

Логичното се случи в 40-ата минута и Лудогорец изравни. Точен бе Текпетей. Той получи пас от Жоржиньо и с мощен изстрел с левия крак не остави никакви шансове на Бурич – 1:1.

На почивката Анте Шимунджа пусна изцяло нови 11 човека. Този път Спас Делев игра като крило, а десен бек беше Георги Терзиев. Втората част започна силно за Лудогорец, като още в 51-ата минута Кирил Десподов бе изведен добре, пое с десния крак, би обаче с левия и вратарят на Заглембе спаси. Поляците обаче показаха зъби и можеха да поведат отново в 70-ата минута, Пиенко елиминира с лекота Игор Пластун и си откри позиция за стрелба, но Серджио Пад изключително майсторски изби.

В 73-ата минута Бартоломей Клудка от Заглембе получи втори жълт и респективно червен картон за бавене. Поляците обаче не останаха с човек по-малко, а в игра се завърна Бартолевски.

120 секунди след това Диниш Алмейда бе близо до първия си гол с екипа на Лудогорец. Спас Делев качи топката на главата на португалеца, който би, но вратарят на Заглембе спаси, макар и трудно.

До края на срещата Лудогорец натисна, но Заглебие успя да удържи и в крайна сметка да не загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на ЕС Шарл Мишел е на посещение в Киев
Председателят на ЕС Шарл Мишел е на посещение в Киев
Не стихват тежките сражения в района на Бахмут
Не стихват тежките сражения в района на Бахмут