НОВИНИ

Максимални температури до 30 градуса в четвъртък

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 11.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха максималните температури и днес – от 17 - 20 градуса по морския бряг до 27 във Видин, Лом, Русе и Сандански. Утре ще бъде по-топло с максимални температури между 25° и 30°, в София – около 26°.

Ще се задържи слънчево, с повече облаци отново в планинските райони. В Източна България и по Черноморието ще духа слаб южен вятър. Максималните температури там ще са между 19° и 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода – от 14° до 16°.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, след обяд с купеста облачност, но вероятността за валежи дори и там е много малка. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 12° и 17°, в Банско – 23°.

Слънчево време и затопляне предстои утре не само у нас, но и навсякъде на Балканите, както и на Апенините. Захлаждане и валежи се очакват в страните от Централна Европа. Дъжд ще вали и в северните части от Британските острови, както и на Скандинавския полуостров, а в Норвегия валежите ще са от сняг.

У нас в петък затоплянето ще продължи, но през почивните максималните температури слабо ще се понижат, по-съществено в неделя. Ще има и валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки, в събота в следобедните часове на повече места в Западна и Централна България, а в неделя – в Централна и Източна България, както и в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлана Каменова не остави шанс на пуерториканка в Истанбул
Светлана Каменова не остави шанс на пуерториканка в Истанбул
Везенков с пореден дабъл-дабъл при успех на Олимпиакос
Везенков с пореден дабъл-дабъл при успех на Олимпиакос