НОВИНИ

Манчестър Сити с минимален успех срещу Челси в дербито на кръга в Англия

Резерви осигуриха три точки за Манчестър Сити при гостуването на Челси

убедителни победи челси манчестър сити ювентус борусия дортмунд
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 06.01.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Сити записа ценен успех с 1:0 срещу Челси в дербито на 19-ия кръг във Висшата лига и се доближи на 5 точки от лидера Арсенал.

Началото на мача на "Стамфорд Бридж" не беше добро за "сините", след като Рахийм Стърлинг беше принудително заменен след само 5 минути игра заради контузия. В 23-а минута и Кристиан Пулишич напусна терена контузен, за да бъде заменен от младия Карни Чуквемека.

В 24-ата минута Хаким Зиеш за пръв път застраши вратата на Едерсон, който обаче се справи без много проблеми. В 33-ата минута Гюндоган пробва изстрел, като това беше и едва първият случай, в който "гражданите" истински можеха да засрашат вратата на Кепа.

В 38-ата минута Манчестър Сити стигна до първия си сериозен шанс. След извеждащ пас към Ерлинг Халанд той излезе на добра стрелкова позиция, но не успя да реализира.

Две минути преди края на частта резервата Чуквемека нацели гредата на вратата на Едерсон.

В началото на втората част след центриране, Нейтън Аке успя да стреля с глава, но гредата спаси Челси в 51-ата минута. Минута по-късно и Кепа трябваше да се намесва след мощен изстрен на Де Бройне.

Домакините отново се активизираха и в 56-ата минута Тиаго Силва остана близо до гола след мощен удар от около точката на дузпата, който обаче мина встрани.

Хората на Гуардиола обаче продължиха да доминират и в 63-ата минута взеха своето. След поредната многоходова атака влезлият от пейката Джак Грийлиш намери на задната греда друга резерва Рияд Марез, който на празна врата не сбърка за 1:0.

До края на срещата темпото спадна значително, а Сити успя да покаже зрялост и да затвори мача майсторски.

Победата доближи Манчестър Сити на 5 точки от лидера Арсенал, който има актив от 44. Трети е Нюкасъл, следван от Ман Юнайтед. Челси е на 10-ата позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честваме 175 години от рождението на Христо Ботев
Честваме 175 години от рождението на Христо Ботев
Жълт код за опасно силни пориви на вятъра днес
Жълт код за опасно силни пориви на вятъра днес