НОВИНИ

Мария Петрова: Вярвам, че България ще успее да вземе две индивидуани квоти за Олимпиадата

мария петрова
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 26.03.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

София ще бъде домакин на Световната купа по художествена гимнастика следващата седмица. По този повод в предаването "Арена спорт" гостува вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова. БНТ ще предава състезанието на живо.

Дай боже да зарадваме българските фенове с много медали. Това заяви Мария Петрова в предаването "Арена спорт".

"Радвам се, че от 10 години работим заедно с Илиана Раева, която успя да ни поведе след себе си, наистина е огромно напрежение и голям труд", заяви Петрова.

"Стилияна доказа че е боец, че има стабилна психика. Тя го доказа още на миналото световно първенство. Тя ще излезе като лидер на тази Световна купа, нейна съотборничка ще бъде Ева Брезалиева. Ако Ева успее да се концентрира, мисля, че може сериозно да изненада всички", обясни Мария Петрова.

"Боряна Калейн е момиче, което бързо влиза във форма, надявам се по най-бързия начин да успее да се върне", обясни Петрова отсъствието на Калейн от Световната купа поради заболяване.

Мария Петрова обяви, че старши-треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова ще направи промени в състава за Световната купа. "Когато не е доволна от нещо, тя променя веднага. Може би ще замени едно от момичетата, все още не знам с коя", обясни Петрова.

На въпроса способна ли е България да изпрати две състезателки на Олимпийските игри в Париж, Мария Петрова обясни: "Изпълнихме 90% от програмата на миналото световно първенство. Имаме една квота в ансамблите, една в индивидуалното. Имаме абсолютните шансове да влезем сред първите 16 на световното във Валенсия и вярвам, че България ще успее да вземе две индивидуални квоти за Олимпиадата", заяви Петрова.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков е оптимист за бъдещето на младите ни сноубордисти
Радослав Янков е оптимист за бъдещето на младите ни сноубордисти
С опасно ветровито време започва новата седмица
С опасно ветровито време започва новата седмица