НОВИНИ

Марк Христов ще спори за бронза на Европейското първенство по джудо в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:25, 30.04.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
марк христов спори бронза европейското първенство джудо софия
Слушай новината

Българинът Марк Христов не успя да достигне до битката за златния медал в категория до 73 кг на Европейското първенство по джудо в София.

Пред публиката в зала "Арена Армеец" Христов влезе пределно мотивиран в полуфиналната схватка срещу Хидаят Хейдаров от Азербайджан, но за съжаление отстъпи след "златна оценка".

В хода на редовните четири минути и двамата действаха предпазливо, но все пак азерът извоюва леко предимство, тъй като издейства две предупреждения за Христов.

Така се наложи победителят от двубоя да бъде решен след "златна оценка", а Хидаят издебна своя миг десет секунди след нейното начало, за да пласира "вадзари", което го изпрати на финала.

За Марк Христов обаче нищо не е загубено, защото по-късно днес той ще излезе в битката за бронза, a схватката ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 3. Прякото предаване стартира в 16.00 часа българско време.

Преди загубата си от Хейдаров пък българинът беше записал три поредни победи срещу Виктор Стерпу(Молдова), Бенямин Аксус (Франция) и Рустам Оруджов (Азербайджан).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шави обяви завръщането в игра на Ансу Фати
Шави обяви завръщането в игра на Ансу Фати
Вицепремиерът Нинова на среща с работници: Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката ни
Вицепремиерът Нинова на среща с работници: Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката ни