НОВИНИ

Мартин Захариев: БНТ няма дългове, продължава начисто

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 20.05.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

БНТ няма дългове и продължава начисто. Това е чудесна новина за данъкоплатеца за неговата обществена телевизия. Това каза Мартин Захариев - член на Обществения съвет на БНТ, в "Още от деня".

"На едно от последните заседания на редовното правителство БНТ получи 20 млн. лв., за да се разплати с доставчика си на наземно цифрово разпръскване", съобщи Захариев.

Според него БНТ като лидер на доверие няма конкурент и това е доказано социологически. Захариев подчерта, че обществената телевизия има нужда от промяна на модела на финансиране и "че това е известна теза от 2010 година, откакто стана цифровизацията и се въведоха мултиплексите".

"Този разговор е важен, защото няма напреднала демокрация без силна обществена медия. Тя е рупор на свободното слово. Ако може да се припознават някакви корпоративни влияния в частните медии, то обществената медия трябва да е бронирана срещу вмешателства. БНТ в това отношение пази страхотна хигиена", категоричен беше той.

Мартин Захариев коментира и ситуацията в туризма. По думите му "българският туризъм е в състояние на изкуствено дишане".

"Частният сектор ще учреди маркетинг дестинация - "Bulgarian black sea" (Българското черноморие). Тя цели и таргетира генеричните ни пазари навън. Организацията ще бъде водена от оператора на летищата на Варна и Бургас и от водещите туроператори, хотелиери и курорти на Черноморието", каза още той.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебният министър на туризма се надява да привлечем двойно повече туристи това лято
Служебният министър на туризма се надява да привлечем двойно повече туристи това лято
Левите партии започнаха преговори за общо явяване на предстоящия вот (ОБЗОР)
Левите партии започнаха преговори за общо явяване на предстоящия вот (ОБЗОР)