НОВИНИ

Масирани проверки в Бургас след въвеждането на по-строги мерки

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 13.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В първата нощ на проверки бяха инспектирани множество заведения както в Бургас, така и в по-малките населени места в областта. В крайна сметка инспекторите от РЗИ-Бургас и полицията констатираха, че драстични нарушения на противоепидемичните мерки на този етап няма. Всички проверени заведения след 22.00 ч. бяха без клиенти. В едно от тях обаче все пак беше санкциониран управителят, но за неносене на маска.

Екипи на полицията, съвместно с инспектори от РЗИ, провериха дали има работещи заведения след позволения час. Инспекцията започна от хотелски комплекс край Поморие, за който няколко пъти са подавани сигнали за нарушения. Тази вечер след 22:.00 ч. ресторантът е затворен.

При пристигането пред друго заведение се забелязваше струпване на хора пред него, но вътре ресторантът беше празен. Органите на реда следят и дали в заведенията има жива музика, което е строго забранено.

Санкция беше съставена в един от бургаските ресторанти, но персонално за управителя му, който посрещна проверяващите с празнен ресторант, но без маска.

„Ще си понеса отговорността, защото постоянно ме задушава и си позволих, след като станаха клиентите да си я махна", заяви Драгомир Коев.

След инспекция в множество други заведения в областта други нарушения не бяха констатирани.

"Следим за спазване на работното време, както знаете 22.00 ч. При останалото време, в работна време, следим за спазване на дистанция, за спазване на противоепидемичните мерки. Няма заведение, което да е в нарушение на заповедта", заяви Симеон Симеонов, инспектор в „Охранителна полиция".

Проверките ще продължат всяка вечер до 26 март.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частична карантина в Сърбия за уикенда
Частична карантина в Сърбия за уикенда
По-строги противоепидемични мерки в община Карлово
По-строги противоепидемични мерки в община Карлово