НОВИНИ

Задържаха за 72 часа бащата и сина, откраднали пътни знаци в Разград

bnt avatar logo
от БНТ
22:29, 12.03.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Двамата мъже баща и син от с. Стражец, които вчера бяха заловени от органите на реда за кражба на нови пътни знаци в града, са задържани за срок от 72 часа. Щетите към държавата са за близо 5 хиляди лева. И двамата са криминално проявени, а през последните две години съпругата на 59-годишния мъж е подавала над 20 сигнала в полицията за домашно насилие. В понеделник съдът ще реши дали да ги остави в ареста.

От полицията в Разград уточниха, че мъжът и 34-годишният му син срязали тръбите на знаците с ножовка и ги докарали вкъщи с каруца.

"Служителите установиха лицето в момент на демонтиране на тези стълбове и опит да ги укрие. Същите, както виждате, в момента не могат да бъдат използвани по предназначение", обясни директорът на ОД на МВР Разград старши комисар Константин Костов.

Задържаха баща и син за кражбата на пътни знаци край Разград

"Разследването в Районната прокуратура е образувано за кражба от тези две лица, повдигнато е обвинение днес. През 2013 г. са осъдени също така за квалифицирана кражба отново в съучастие, отново за кражба на метални предмети", заяви разследващият прокурор Галин Тупев.

Хората от селото казаха, че бащата и синът нямат постоянна работа.

"С 13 криминалистични регистрации, осъждан е за извършване на множество кражби от него. Последните 2 години имаме над 20 сигнала от съпругата му за домашно насилие", допълни ст. комисар Костов.

Прокуратурата проверява защо директорът на областното пътно управление е подал сигнала за престъплението дни по-късно. За "По света и у нас" той обясни, че кражбата на пътните знаци е открита на 5 март и тъй като следващите два дни са били почивни, затова е уведомил органите на реда в понеделник на 8 март.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи са блокирани на чешко-германската граница
Българи са блокирани на чешко-германската граница
25 години затвор получи обвиняемият за смъртта на фелдшера от Орешник
25 години затвор получи обвиняемият за смъртта на фелдшера от Орешник