НОВИНИ

Мъже откраднаха близо 500 литра дизел от камиони

мъже откраднаха близо 500 литра дизел камиони
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 08.04.2024
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

5 мъже са арестувани за кражби на горива от товарни автомобили в Русенско и съседни области. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе - Даниела Малчева.

Мъжете били задържани при поредната кражба от два камиона, паркирани в пътно уширение при авариен изход на главния път Русе - Бяла. Там полицаите забелязали автомобил с чужди регистрационни номера да напуска мястото.

Около товарните превозни средства униформените открили пластмасови туби и маркуч в близост до резервоара на единия влекач. Установена е и липсата на около 500 литра дизел от возилото.

Така във вилна зона край Русе полицаите задържали мъжете. Оказало се, че те са на възраст между 27 и 52 години и са от гр. Русе и селата Николово и Просена. При извършените претърсвания са намерени туби с дизелово гориво, български и чуждестранни регистрационни табели за автомобили, наркотични вещества, ловна пушка, боеприпаси.

На трима от мъжете са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа от прокуратурата. Работата по разследването на престъпната дейност продължава. Изяснява се съпричастността им към повече от 10 кражби, регистрирани в Русенско и в съседни области.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно селфи: Спасиха две момичета от товарен кран в Шумен
Опасно селфи: Спасиха две момичета от товарен кран в Шумен
Отбелязваме Международния ден на ромите
Отбелязваме Международния ден на ромите